18. januar 2021
1
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gode råd til at spare penge som studerende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gode råd til at spare penge som studerende

Dette indhold er sponsoreret

Det at være studerende kan være hårdt økonomisk, da indkomsten ikke er på sit højeste. Der er mange udgifter som skal betales hver måned. En af disse er huslejen, som grundet den store efterspørgsel på boliger i studiebyer får priserne til at stige hvert eneste år. Det er dyrt at være studerende, og det kræver at man holder tungen lige i munden, når det kommer til ens økonomi, for at være sikker på at man kan få til dagen og vejen. Der er mange ting, som man skal vænne sig til når man flytter hjemmefra. Man skal selv huske at købe toiletpapir, og mobilabonnementet bliver ikke betalt af mor længere.

Læs videre i denne artikel for at få gode råd til at spare lidt penge som studerende.

Læg et budget

Det første, og måske det vigtigste, er at man husker at lægge et budget. Det er vigtigt, at kende til hvad der kommer ind og går ud hver måned. Det at lægge et budget er utrolig simpelt. Der er mange måder at gøre det på, men en af de nemmeste måder er bare at koncentrere sig om faste indtægter, faste udgifter og variable omkostninger. Her er det vigtigt, at man er ærlig over for sig selv og hellere er for pessimistisk end for optimistisk. Find ud af hvor meget der kommer ind hver måned fra SU, job osv., hvorefter man finder ud af hvor meget der ud hver måned. Det kan være husleje, streaming, mad osv. Derefter finder man ud af de omkostninger som varierer hver måned - det er tøj køb, biografture, byture osv. Når det er sammensat kan få et godt overblik sin økonomi og finde ud af hvor man skal spare.

Pas på de sociale medier

Dette er måske en ting, som de unge studerende skal være ekstra opmærksom på. Generation Z som de ofte kaldes er meget modtagelige overfor reklamer på de sociale medier. Mange undersøgelser er lavet på dette, og de viser stort set allesammen, at unge mellem 18-25 responderer mest og meget på reklamer på de sociale medier.

Gå sammen med venner om streaming

En ting, som kan gøre hverdagen lidt billigere og hyggeligere er at gå sammen med venner eller familie omkring streaming - Netflix, HBO, Viaplay osv. Disse tjenester tillader op imod 4 brugere, og man kan derfor spare en del penge hver måned ved at dele om abonnementet.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?