8. maj 2021
sn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Giftfri bekæmpelse af rotter? Du har mange løsninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Giftfri bekæmpelse af rotter? Du har mange løsninger

Står du med rotter i kælderen eller ude i stalden? Hvis ja, har du sikkert allerede overvejet de traditionelle løsninger på markedet, hvad angår skadedyrsbekæmpelse af rotter. Det vil sige de gammeldags foderstationer med rottegift indeni. I dag er markedet imidlertid langt mere varieret, end det har været før. Især er det brugen af giftfrie metoder, der har vundet indpas.

Eksempler tæller de samme mekanismer, du finder i smækfælder, blot serveret på ny manér, fx rottetunnelbokse med fælder i hver ende eller rottekasser af plast til indendørs brug. Hertil kommer elektriske rottefælder, der dræber via stød, CO2-drevet aflivning ved tryk med mere.

Sensordrevne fælder fanger rotter effektivt

Udvalg i sådanne rottefælder kan du fx finde på denne side ved siden af andre løsninger til bekæmpelse af forskellige slags skadedyr. Når talen falder på moderne rottefælder, er fælder med indbygget PIR-sensor værd at komme ind på. Disse sensorer fornemmer bevægelse og aktiverer altså fælden, så snart en rotte render rundt inde i den. Et eksempel på en rottefælde med PIR-sensor kunne være fangstbokse til indendørs brug, der lukker de levende rotte inde.

Skræm rotterne væk med ultralyd

Som et mere usædvanligt eksempel på teknologi målrettet bekæmpelse af mus og rotter kan ultralydsskræmmere nævnes. Disse hverken dræber eller fanger rotter, men sørger for, at de holder sig væk fra det rum i hjemmet, de står i. Effekten af disse kommer ikke øjeblikkeligt, men med tiden vil du opleve, at færre ubudne gæster kravler ind i hjemmet samt dets vægge.

Gamle rottefælder er ikke gået af mode

Udendørs kan bud på lavteknologiske rottefælder tælle dem i galvaniseret trådvæv, der er møntet på fangst af rotter. Du kan få dem i flere størrelser – dem til fangst af blot én rotte ad gangen eller til fangst af en rottefamilie. Og musefælder i metal og plast er ikke gået af mode.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?