18. november 2019
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fremtidens husholdning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fremtidens husholdning

Teknologien styrer vores hverdag, og fremtiden bliver mere og mere kontrolleret af nye gadgets, smarte apps og fjernstyret apparater. Dette fænomen bliver kaldt Internet Of Things (IOT) og er hvad fremtiden byder på.

Alle hverdagsapparater og ting får indsat teknologi, så det kan blive styret med for eksempel vores smartphones.
Smartphonen kan i dag styre vores vaskemaskine derhjemme, alamsystemet på huset, indeklimaet i hjemmet og sågar lyset i hjemmet. Internet of Things er i konstant udvikling og bliver ved med at udvikle sig over det næste årti.

Intelligente apparater

Almindelige husapparater bliver mere og mere intelligente, og får en mere og mere ’’robot-agtig’’ fornemmelse. Apparater især husholdningsapparater får puttet mere og mere teknologi i sig, og bliver mere ’’levende’’. Efterhånden som tiden går vil det kun være homo sapiens som kan fungere uden Wi-Fi.

Husholdningsapparater har efterhånden en naturlig plads i vore liv og dagligdag. Mange apparater er blevet en afhængighed og med den store fremgang i digitaliseringen kommer der en større afhængighed af digitale apparater og smartphones.

Indbyggede sensorer og processorer bliver udstyret på alle slags apparater. Dette gør at alle enheder med censorer og processorer kan forstå og kommunikere med hele verdenen. Disse sensorer kan udover dette, sende statusrapporter modtage og afsende instruktioner der gør at de kan tilpasse deres aktiviteter efter den tilstand og situation de nu er i.

Styr støvsugeren fra mobilen

Man kan tage støvsugeren for eksempel. Her er der tale om et husholdningsapparat som har ændret sig meget igennem tiden.

Når støvsugeren får en sensor indbygget, kan den styres fra en smartphone og tænde og slukke, og i bund og grund ændre adfærd som man ønsker det. Derudover kan en støvsuger også få en sensor (beacon) indbygget som fortæller hvornår posen skal udskiftes eller rengøres. Dette bringer husholdningsapparater op på et helt nyt niveau.

Denne teknologi og tankegang kan overføres til mange apparater. Virksomheder såsom Combishop.dk som arbejder med husholdningsapparater spår også en fremtid for digitaliseret husholdningsapparater, og kan se en nødvendig tilpasning med tiden.

Stigende efterspørgsel

Disse teknologier gør hverdagen smarter og kan gøre innovere mange brancher. Brancher som også er begyndt at blive nysgerrige på IoT er trykkeribranchen. Her kan man tale om en branche der virkelig bliver innoveret og effektiviseret ved brug af sensorer, 3D-print, beacons og meget andet.

Virksomheden CTI-print ser også fremtiden an og forventer også en stigning i efterspørgslen af teknologi-baseret print. Jo mere teknologi der bliver indført, jo mere effektiv bliver branchen.
Internet of Things er et fænomen som er kommet for at blive. Omfanget af fænomenet er stadig ikke stort, men med teknologiens fart, kan det ikke vare længe før teknologien rammer alle brancher.