6. maj 2021
fabian-blank-pElSkGRA2NU-unsplash
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forstå de forskellige lånetyper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forstå de forskellige lånetyper

Dette indhold er sponsoreret

Hvad tænker du, når du hører ordet lån? Du har måske et bestemt forhold til ordet og det at låne penge? Ser man reklamer på diverse TV-kanaler, så er man også hyppigt udsat for forskellige reklamer fra firmaer, der tilbyder nemme og hurtige lån til private. Mange af disse typer af lån har givet lån som helhed et blakket ry. Men med voksenlivet følger mange økonomiske byrder og overvejelser. Og nogle gange giver det ganske enkelt mening at tage et lån i den situation, man er i. Og dette er der ingen skam i. Låne-verdenen byder også på en jungle af udtryk, der er svære at forstå. Hvis du er ny i emnet eller aldrig har læst ordentligt op på det, så vil vi nu hjælpe dig på vej med at forstå nogle af de mest almindelige lånetyper. God læselyst.

Samlelån

Forestil dig, at du i løbet af dine seneste par år har følt dig tvunget til at tage forskellige lån på forskellige tidspunkter. Du har givetvis taget disse lån fra forskellige firmaer alt efter, hvor det gav mening på tidspunktet. Det betyder, at du har en uoverskuelig mængde lån nu. Her kommer Samlelån ind i billedet. Helt kort sagt, så er et samlelån et lån, hvor du låner et samlet beløb, der derefter indfrier alle dine andre lån. Du går altså fra at have flere mindre lån forskellige steder til at have et samlet lån hos det firma, du vælger. Det betyder også, at du nu kan sparer penge, fordi renterne på et stort lån ofte er bedre end på et lille lån. Derudover er der håndteringsgebyrer forbundet med dine mange tidligere lån. Disse bliver nu erstattet af kun ét gebyr.

Privatlån

Et privatlån er den mest simple form for lån, du kan forestille dig. Dette er penge, du låner af et firma som privatperson. Pengene kan derefter bruges på præcis det, du vil og ønsker. Du er med andre ord i fuld kontrol over, hvor de må bruges i forhold til andre typer af lån. Står du og mangler noget nyt elektronik eller noget nyt tøj? Så vil du typisk ende ud i et privatlån. Imodsætning til hvad nogle tror, så er et privatlån ikke nødvendigvis en økonomisk fælde. Og du ender ikke nødvendigvis i Luksusfælden ved at tage et. men det siger sig selv, at du kun bør låne penge, når det giver mening, og når du kan betale tilbage inden for en overskuelig fremtid.

Billån

I Modsætning til privatlånet, så er et Billån et typisk større lån, du tager hos et firma eller en bank. Her er ordningen konstrueret således, at pengene kun kan lånes ud, når det er sikret, at de bliver brugt på netop en bil. Dette er et ganske normalt lån at tage for mange danskere, da biler for mange er en nødvendighed, man ikke nødvendigvis har råd til at betale på ét samlet tidspunkt.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?