20. november 2019
Folkemødet i Odsherred om lokalsamfund og fællesskab.
Lørdag den 8. september 2018 på Den Rytmiske Højskole i Vig.
gallery icon

Se billedserie

Folkemødet i Odsherred om lokalsamfund og fællesskab. Lørdag den 8. september 2018 på Den Rytmiske Højskole i Vig.
Foto: Henrik Palshoej
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Folkemødet i Odsherred udvider

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folkemødet i Odsherred udvider

Fredag den 6. september 2019 tyvstarter Folkemødet i Odsherred med Ungefolkemødet i Odsherred for kommunens 6.-10. klasser samt Odsherred Gymnasium.

Når Ungefolkemødet i Odsherred løber af stablen fredag den 6. september på Den Rytmiske Højskole, er det med fokus på FNs 17 verdensmål. Journalist, TV- og radiovært Peter Falktoft er vært på årets Ungefolkemøde, hvor han i selskab med borgmester Thomas Adelskov åbner Ungefolkemødet.

Bæredygtighed på programmet

Kommunens unge skal blandt andet bygge en portal af genbrugsmaterialer, lave rollespil og poetry slam. De skal også diskutere fordomme, rappe, dyste, lave installationer og skulpturer, hygge sig og lytte til musik.

Både børn og unge skal bygge installationer ud af deres eget plastikaffald og aflagte tøj, der viser de udfordringer, som verdensmålene har fokus på. Installationerne bliver en del af lørdagens folkemøde, så de unge sætter deres præg på selve folkemødet.

Unge formidler til unge

Det er elever fra Odsherred Gymnasium, Slotshavens Gymnasium i Holbæk, Den Rytmiske Højskole og Billedkunstnerisk Grundkursus, der bidrager med indhold til dagens workshops, og som er med til at afholde dem.

Demokrati og fællesskab for 6. klasserne

Ungefolkemødets yngste gæster bliver Odsherred Kommunens 6. klasser, der deltager i forbindelse med opstarten af Børnedemokratidagen. Børnedemokratidagen finder sted onsdag den 29. januar 2020 i byrådssalen på rådhuset i Højby. Her diskuterer repræsentanter fra alle skolernes 6. klasser sig frem til, hvad de skal bruge 65.000 kroner til.

Under Ungefolkemødet får 6. klasserne en introduktion til Børnedemokratidagen samt en workshop, hvor de skal arbejde med at finde på ideer til en større begivenhed, som sætter FNs Verdensmål i spil.

Fællesskab og fredagsbar

Som afslutning på Ungefolkemødet afholdes der fredagsbar for gymnasie- og højskoleeleverne, hvor DB Rabalder står for den musikalske underholdning. De unge har mulighed for at blive efter dagens program og inviteres til en musikalsk eftermiddag, hvor kreativitet og opfindsomhed bliver dyrket.

Læs mere om Ungefolkemødet og programmet.