4. juli 2020
Igen i år er folkemødet gratis og åbent for alle.
gallery icon

Se billedserie

Igen i år er folkemødet gratis og åbent for alle.
Foto: Winnie T. Jørgensen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Folkemødet i Odsherred er for alle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Folkemødet i Odsherred er for alle

Folkemødet i Odsherred afholdes for tredje gang lørdag den 7. september 2019 fra kl. 9.00 til 17.00 på Den Rytmiske Højskole. Igen i år er folkemødet gratis og åbent for alle.

Folkemødepladsen åbner kl. 9.00, hvor der er musik og gratis morgenkaffe. Borgmester Thomas Adelskov og højskoleforstander Lars Gjerlufsen byder velkommen til årets folkemøde, og sætter dagen i gang fra fællesscene kl. 9.45. Herefter er der programstart i de ni telte.

I teltene kan du blandt andet opleve generalsekretær Anders Ladekarl tale om ”Fællesskabets betydning” og forfatter og debattør Knud Romer, der fortæller om kvalitet i et børneliv.
Dagen igennem vil der også være musikalske indslag på fællescenen mellem kl. 11 og 15, når det er tid til at skifte i teltene.

Claus Starup

FNs Verdensmål

Folkemødet i Odsherred har i år fokus på FNs 17 Verdensmål. Teltene tager derfor hver især udgangspunkt i et eller flere af verdensmålene i en lokal kontekst, som bliver afspejlet i alt fra debatter til udsmykningen af folkemødepladsen.

Odsherreds lokale borgere, sommerhusgæster, turister og foredragsholderne skal være med til at sætte verdensmålene ind i en lokal kontekst.

- Folkemødet, lokalsamfundene og politikerne i Odsherred har fulgt meget med i pressen om FNs Verdensmål, og derfor har verdensmålene fået første prioritet på årets folkemøde. Hvert telt har udvalgt nogle verdensmål, som de skal forholde sig til og diskutere, siger formand for styregruppen Vagn Ytte Larsen.

Temaerne i de ni telte er ”Politik”, ”Forsyning og ressourcer”, ”Fællesskaber på tværs”, ”Erhverv, innovation og bæredygtighed”, ”Geopark og lokalsamfund”, ”Art Talk”, ”Drømme på kanten”, ”Det perfekte menneske” og ”De små demokrater”. I teltet ”Forsyning og ressourcer” taler tidligere EU-kommissær og miljø- og klimaminister Connie Hedegaard om FNs verdensmål.

I teltene kan du opleve demokratiske, etiske, politiske, filosofiske og kontroversielle debatter, diskussioner og samtaler samt selv få inspiration eller indgå i en dialog med en fremmed. Du kan med andre ord opleve mangfoldighed og fællesskab i alle aldre.

Danmark for Målene

Danmark for Målene lægger vejen forbi Folkemødet i Odsherred, hvor der er fokus på natur og grøn omstilling. Du har mulighed for at gå på opdagelse i deres telte og opleve vejrprofeten Jesper Theilgaard på fællesscenen kl. 10.

Som noget nyt i år er der boder på folkemødet, hvor du blandt andet kan købe pølser, is og pandekager eller nyde godt af højskolens madtelt.
Både på og uden for pladsen er der et væld af fælles aktiviteter for børn såvel som voksne. Vær med til at lave kunstner Martin Nybos folkeskulptur, deltag i kæphestevæddeløb eller tag en tur på glidebane ved Ung i Odsherred. Ved de Små Demokraters telt er der aktiviteter for børn, mens de voksne lytter til oplæg og debatter om nutidens børneliv.
Hvis du ikke selv har bil, cykel eller gode ben, kan du køre med shuttlebus til og fra Vig Station hver halve time. Første afgang fra Vig Station kl. 8.45, hvor sidste afgang fra Den Rytmiske Højskole er kl. 17.15.

Deltag i Folkemødet i Odsherred, og sæt kryds i programmet allerede nu. Læs mere om Folkemødet i Odsherred på kommunens hjemmeside.

Winnie T. Jørgensen

Har du ændret dine indkøbsvaner i forbindelse med coronakrisen?