23. januar 2021
Sn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Flotte trapper: Vi er kommet ned i gear og har gang i en masse projekter i hjemmet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flotte trapper: Vi er kommet ned i gear og har gang i en masse projekter i hjemmet

Er du en af de danskere, som bruger verdenssituationens vilkår og tvungne tid nede i gear på at renovere din bolig eller bygge nyt?

Man ser ofte, at man i krisetider kaster sig over projekter og renoveringer i hjemmet. I den nuværende situation er mange mennesker blevet givet en hel masse tid på hånden, som de ikke havde regnet med, og denne har mange valgt at bruge på at forbedre boligen eller kaste sig ud i helt nye boligdrømme. De seneste måneder har mange danskere nemlig haft gang i de helt store gør-det-selv-projekter i hjemmet.

Lysten til renovering hænger for mange sammen med, at man længe har haft renovering eller projekter i tankerne, som man ikke har haft tid eller overskud til at føre ud i livet, eller også har man brug for at have noget at tage sig til, når der er mange andre af de ting, vi normalt laver, som ikke er mulige lige netop nu. Derudover er mange danskere mere hjemme i disse måneder, end de ellers normalt er, og derfor kommer ønsket om et tunet hjem.
Når man står overfor en totalrenovering eller at skulle bygge nyt, er der mange elementer, man skal tage stilling til. En af disse er valg af husets trapper, hvis du bygger i flere plan. Trapper er centrale i flerplansboliger, da de forbinder husets etager og dermed skaber en helhed i hjemmet. Når det kommer til trappe priser, så har du både mulighed for at investere i billige trapper, men også trapper, der passer til et større budget. En flot trappe behøver dog på ingen måde at være dyr.

For nogle er trapper bare trapper, men man vil hurtigt opdage, at en trappe ikke bare er en trappe, når man kaster sig ud i renoveringens kunst.
Trapper til private kan være et flot statement til boligen, og hvis du vælger en central placering til din trappe, kan den fungere som udsmykning i dine rum.

Moderne trapper: Et statement i boligen

I mange nye byggerier ser man ofte de mere moderne trapper, hvor der er luft mellem trinene. En indendørs trappe kan komme til udtryk i mange former, men to helt klassiske valg er en vindeltrappe eller spindeltrappe. Begge typer af trapper er meget dekorative og flotte trapper, som i sig selv kan fungere som udsmykning til et rum.

Et andet karakteristika ved de moderne trapper er, at de får en central placering i hjemmets rum. Ofte vil mange i nybyggede boliger placere husets trappe i køkken/alrummet, og derfor bliver trappen en, man både ser og lægger mærke til. Derfor opstår behovet for, at trappen også skal være flot. Tidligere har man derimod ofte gemt trapper af vejen, da man byggede huse. Dette er ikke længere tendensen.

Du kan få lavet trapper på mål, også når det kommer til vindeltrapper og spindeltrapper, så du er sikker på, at trapperne vil passe ind i dit hjem, uden at du skal lave de helt store ændringer og tilpasninger selv.

Køb dig til sikkerhed 


Når du har gang i den helt store renovering eller bygger nyt, kan det være en oplagt idé at overveje at tænke lidt ekstra sikkerhed ind i byggeriet. Hvis du renoverer eller bygger i flere plan, er det blandt andet oplagt med en brandtrappe, så du altid er sikker på, at der er frie flugtveje, hvis der skulle opstå brand eller anden nødsituation i dit hjem.

Ingen af os håber på, at det nogensinde bliver nødvendigt med en brandtrappe, men indimellem kan det give ro i maven og bedre søvn at vide, at man er sikret og har en plan, hvis uheldet skulle være ude. Alle ved at det er vigtigt med en god nats søvn, og dette kan ro i maven omkring sådanne ting blandt andet være med til at sikre. 

Ofte vil en brandtrappe tage form af en udendørs trappe, som monteres uden på bygningen. Disse kan dog sagtens installeres på en måde, så de er mindre synlige eller gemt en smule af vejen. Brandtrapper er både anvendelige i private hjem, men kan også fungere som trapper til virksomheder.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?