30. marts 2020
Sn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Find den rette mand eller kvinde til din ledige stilling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Find den rette mand eller kvinde til din ledige stilling

Den helt perfekte medarbejder yder en stabil og effektiv indsats og er loyal overfor det firma, de er ansat i. Den perfekte medarbejder kan arbejde på egen hånd og i et team og kommer med gode inputs, der kan være med til at løfte firmaet til nye højder. Den perfekte medarbejder er nærmest en mytisk størrelse, og en medarbejder med alle ovenstående kvaliteter kan være svær at finde og tiltrække. Dette gælder særligt, hvis dit firma beskæftiger sig med f.eks. robotteknologi eller ingeniørforretning, hvor der for alvor er mangel på kvalificeret arbejdskraft. Her kan et professionelt rekrutteringsbureau være en fornuftig investering, når den rette mand eller kvinde til jobbet skal findes.

Lad andre klare det opsøgende arbejde ud fra dine kriterier
Det kan ofte tage lang tid og kræve mange ressourcer at finde frem til den perfekte medarbejder, der passer ind i firmaets daglige gang. Det er tid og penge, som normalt er godt givet ud på den lange bane, men hvis man har godt gang i virksomheden, så kan det være svært at finde al den tid, som processen kræver. Derfor kan det være fornuftigt at lade et professionelt rekrutteringsbureau klare det opsøgende arbejde for dig, således at kandidaterne lander direkte i din indbakke.

Selvom de gode rekrutteringsbureauer koster lidt mere i forhold til mange andre løsninger på markedet, så er det penge, der er godt givet ud. Bureauerne har en masse kontakter og en stor kapacitet til at lede overalt efter din kommende medarbejder, og hvis den rette person dukker op, så er det en kanon investering på den lange bane. Den perfekte medarbejder hænger ikke på træerne, så det kræver noget opsøgende arbejde, som de færreste har tid til at lave på egen hånd.

Omgivelser og arbejdsmiljø er vigtigere end en høj løn

Når man leder efter det, der virker som en nål i en høstak, så skal man naturligvis sørge for, at virksomheden virker attraktiv overfor de bedste medarbejdere på markedet. Her kan en høj løn selvfølgelig være en god gulerod for mange, men meget ofte vælger den perfekte medarbejder primært ud fra omgivelser og arbejdsmiljø frem for lønnen. Det kan derfor betale sig at gøre noget ud af virksomhedens omgivelser, hvis du gerne vil tiltrække og finde den perfekte mand eller kvinde til jobbet. Åbne omgivelser med højt til loftet og plads til store tanker er noget, der virker utrolig tiltrækkende for de fleste, og hvis der er gjort noget ud af arbejdspladsen og arbejdsmiljøet, så vil det også vise sig på medarbejdernes trivsel og loyalitet.

Vælg en medarbejder, der passer ind i virksomheden

Det kan være nærliggende at vælge den absolut mest kvalificerede medarbejder til jobbet, når man finder en ny mand eller kvinde til en ledig stilling - men det er ikke altid den bedste fremgangsmåde. Selvom kvalifikationer selvfølgelig er vigtige, så er det endnu mere vigtigt, at medarbejderen passer ind i virksomheden. Dette kan både være i form af alder, interesser og meget andet, og med en god synergi i et team bliver der skabt store resultater; også selvom medarbejderen på papiret måske havde lidt dårligere kvalifikationer end de andre ansøgere. Derfor er det vigtigt at lade indtrykket til jobsamtalen tale højere end CV’et, hvis man vil have en kanon medarbejder ind i virksomheden.