24. oktober 2019
computer-1185626_1920
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Find den rette andelsbolig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Find den rette andelsbolig

Har man ønsker om at købe en andelsbolig kan der være flere fordele ved dette, end ved køb af en ejerbolig. Ofte er en andelsbolig billigere end en ejerbolig. Derudover er andelsboligen underlagt en maksimalpris, og størstedelen af andelsforeninger fastholder en relativt lav boligafgift. Du kan søge professionel hjælp hos en ejendomsmægler, hvis du har brug for at komme videre. De kan hjælpe dig med at finde den helt rette bolig. De står typisk for salget, fra boligvurdering til overlevering af nøgler.

Sådan finder du en andelsbolig

Salget af andelsboliger går hurtigt, især når lokationen hedder København og omegn. Nogle andelsbolig når slet ikke at blive offentliggjort, før de bliver solgt igen.

Det er muligt at blive skrevet på ventelister, dog er det ikke alle andelsforeninger der opererer med disse lister. En del andelsbolighandler finder sted internt mellem familie, også kaldet familieoverdragelse. På trods af dette er det dog stadig muligt, at blive skrevet op på ventelisterne.

Hvis du ikke har heldet med dig her, og har ventet længe nok, kan du selv aktivt søge andelsboliger på nettet.

Hvor finder jeg en andelsbolig?

Da andelsbolighandler i hovedstadsområdet går hurtigt, er det ikke altid nødvendigt med en ejendomsmægler. Derfor er der en del andelsboligejere, der forsøger sig med selvsalg. Det vil sige, at ejerne selv står for markedsføringen og fremvisningen af boligen, samt hele handlen. Dette betyder dog ikke, at alle sælgere udelukker ejendomsmægleren.

Der findes en række sider, som giver køberen overblik over andelsboligerne og gør det let, at finde den rette bolig, og på den anden side, gør det let for sælgeren, at finde en potentiel køber:

  • Boliga.dk
  • Boligsiden.dk
  • DBA.dk

Boliga og Boligsiden er begge drevet af ejendomsmæglere. Sidernes søgefunktion gør det muligt, at søge efter den helt perfekte andelsbolig. Her kan man indsnævre søgningen efter forskellige parametre, som pris, beliggende, byggeår mv. Derudover er det muligt, at oprette en profil og modtage mails, hvis en andelsbolig der matcher brugerens specifikationer bliver lagt op på siderne.

På Den Blå Avis er søgefunktionen ikke lige så detaljeret. Dog er fordelen på DBA, at sælgerne selv ligger boligerne op, uden om en ejendomsmægler. Her kan man som køber være heldig, at finde den ønskede andelsbolig.

Andre steder man kan støde på sælgere, der bevæger sig uden om ejendomsmægleren er diverse grupper på social medier, som Facebook. Der findes adskillige grupper, hvor andelsboliger rundt omkring i landet bliver slået op, samtidig findes der også grupper, som specifikt omhandler hovedstadsområdet.

Rådgivning

Det kan være vanskeligt gennemskue de juridiske og økonomiske konsekvenser af et boligkøb, samt de forskellige dokumenter der følger med i en bolighandel. Det kan derfor være en god idé at kontakte en ejendomsmægler Køge, der kan hjælpe dig godt på vej.

Ejendomsinvesteringer sker for de fleste højst 2-3 gange i livet, og der er ofte en stor mængde penge på spil, hvorfor det anbefales, at man finder sammen med en professionel rådgiver, der kan hjælpe dig godt fra start.