6. maj 2021
sn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Få et rustikt look med kalkmaling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Få et rustikt look med kalkmaling

Står du og vil gerne friske overfladerne i dit hjem op? At male sine møbler selv kan godt være lidt af et projekt, men med den rigtige maling kan du ende med et resultat, der virkelig ser godt ud!

Kalkmaling er lidt specielt. Modsat almindelig maling, som kan have forskellige grader af glans, så er kalkmaling meget mat, og så giver det en overflade, der er meget rustik. Samtidig binder kalkmaling rigtig godt på overfladerne. Det betyder, at du både kan bruge det til at male møbler og vægge, så længe du har givet det en grundbehandling, der gør det muligt at binde.

Netop fordi malingen er så let at arbejde med, giver det dig også mange forskellige muligheder for at ændre det endelige udseende. Det er meget tydeligt på slutresultatet, hvordan du har behandlet det undervejs, og du kan blandt andet eksperimentere med, hvordan du påfører malingen. Penselstrøgene kan blive meget tydelige, så du kan lave mønstre, der kan ses til sidst. Hvis du gerne vil have det til at se endnu mere ud som vintage, så kan du vælge at slibe med sandpapir, efter du har malet, så det rustikke træder endnu tydeligere frem.

Følg den rette fremgangsmåde

Nogle vil måske tænke, at man blot kan male direkte på alle overflader. Men for at få et ensartet udtryk i sidste ende, er det meget vigtigt, at man har behandlet grundfladen. Hvis det er træmøbler, du skal male, så er der brug for, at du får slebet dem ned først. Mange møbler er enten malet i forvejen, eller også er de lakerede for at holde bedre, men lak er et dårligt underlag, når maling skal binde. Sliber man det øverste lag af, så det bliver mere ru, er det væsentligt nemmere at få maling til at binde.

Det anbefales altid at benytte en grunder, før man påfører selve kalkmalingen. Grunderen kan have nogenlunde samme farve, som den kalkmaling, du vil benytte. Den dækker enormt godt, så du ikke har brug for at male mange lag med kalkmalingen, før det ser ud, som du gerne vil have det. Det er en god idé også at slibe ned, efter man har påført grunderen. Det er blot det øverste lag, der skal have en tur, så kalkmalingen kan binde godt. Det kan lyde som en lang proces, men det behøver ikke tage voldsomt lang tid, og resultatet er det hele værd.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?