16. oktober 2021
Advertorial - sn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Et budget kan redde ægteskabet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et budget kan redde ægteskabet

Ifølge parterapeuter dør kemien ofte i ægteskab, fordi man har rod i økonomien. De to primære årsager til det er, at man begynder at holde øje med sin ægtefælle og føler, at de bruger unødvendige penge. Desuden er der i mange forhold, hvor den ene part skjuler økonomien for den anden, og det er en mistillid, som er svær at genopbygge.

Derfor er det vigtigt, at man hele tiden er ærlige om ens situation, så I sammen kan finde en løsning på problemet.

Kommunikér åbent

Jeres økonomi skal være lige så åben som alle andre ting i jeres forhold. Det nytter ikke noget, hvis I skjuler ting fra hinanden. Et godt ægteskab er baseret på kærlighed og tillid til hinanden.
Hvis I mister tilliden til hinanden, så ender I også med at hade hinanden, fordi I ikke længere ved, hvad I kan stole på. Derfor er det vigtigt, at I lægger alle kortene på bordet og snakker åbent om jeres økonomiske situation.

Det kan være flovt, hvis man bruger mange penge på at shoppe, men det er her, at du har en partner, som hjælper dig med at komme væk fra det problem. Det er vigtigt, at I ikke dømmer hinanden. I skal lytte til hinanden og finde ud af, hvorfor I gør de ting, som I gør.

I skal være enige om, hvordan I bruger penge, og hvor mange penge I må bruge på jer selv.

Læg et budget

Det er grunden til, at I bliver nødt til at have et budget. Uden et budget er det umuligt at vide, hvad I bruger jeres penge på. I skal finde ud af, hvor stort jeres rådighedsbeløb er, for det afgør, hvor mange penge I selv kan bruge.

På den måde kan I også finde ud af, om I vil have en fælles opsparing, hvis I f.eks. gerne vil på ferie. Et godt ægteskab lægger penge til side, så I kan lave ting sammen. Selv hvis I har børn, er det en god idé at forældrene laver noget sammen. I skal arbejde på kærligheden til hinanden.

Hvis I låner penge

Hvis I har brug for ekstra penge til jeres ægteskab, skulle jeres budget gerne vise jer, hvorfor I har brug for det. På den måde ved I også, om det er en god ide at låne penge. F.eks. ved at tænke over, om I har brug for de ting, som I vil låne penge til.

I skal være enige om, hvad I låner penge til, da I begge ender med at skulle afdrage på gælden, da I er gift. Nogle gange bliver der lånt penge bag den ene ægtefælles ryg, og det ender med at ødelægge et godt forhold, fordi I ikke længere kan stole på hinanden.

I må aldrig låne penge, før I er blevet enige om det. Lad være med at døm hinanden men lav i stedet en for og imod liste over, hvorfor I låner penge. På den måde kan I tage en voksen snak om I har brug for at låne penge eller ej.

Husk altid at fortæl hinanden sandheden.

Rejser du til udlandet i år?