15. april 2021
compare-fibre-mhA3QOXME5M-unsplash
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Er dit bredbånd for langsomt?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Er dit bredbånd for langsomt?

Hvad er bredbånd egentlig? Og hvad er fordelene ved at benytte sig at dette? Bredbånd er blot en betegnelse for den måde, hvorpå du bliver forbundet med internettet. Der er mange fordele ved at bruge bredbånd. For eksempel at man opnår en højere internethastighed, hvilket er enormt ønskværdigt i disse tider, hvor alt er online og digitaliseret. Vi kommer her med lidt info om bredbånd, så du kan blive klogere på, om det er noget for dig.

Fordele ved at vælge bredbånd

Som nævnt, får du med bredbånd en bedre og hurtigere internet hastighed, da det giver dig en højhastigheds internetforbindelse, hvor de tidligere internet typer, som for eksempel modem, ikke tilbyder dette. Noget andet, som også er smart, er, at man med bredbånd ikke behøver at bruge lang tid på en langsom opkaldsforbindelse for at få internet, hvilket var tilfældet med de tidligere internettyper. Tjek eventuelt dine muligheder for bredbånd ud her: Bredbånd.nu. Det kan sagtens betale sig at investere i en internetforbindelse, som fungerer. Der er intet, som en dårlig forbindelse, som kan frustrere dig

Hvordan får jeg bredbånd, og hvor hurtigt kan mit internet blive?

Næsten alle danske husstande og virksomheder kan få fingrene i hurtigt bredbånd. Det handler om hvilke internetudbydere, som findes i dit nærområde. Der findes også forskellige former for teknologi, når vi taler om bredbånd. Der er altså forskellige opkoblinger som for eksempel mobilt bredbånd, fibernet, internet via kabel og så videre. Typisk afhænger det af din husstands beliggenhed, når du skal vælge den type opkobling, som passer bedst til dig. Når vi taler om selve hastigheden, kan den typiske hastighed variere mellem 2 Mbit/s til cirka 100 Mbit/s. Her afhænger det lidt af, hvor i landet du bor, og hvilken internetløsning du vælger.

Hvordan er det nu lige med det der data?

Du skal kun tage stilling til data, når du vælger mobilt bredbånd. Ellers er dette ikke så relevant. Vælger du mobilt bredbånd, har du ikke ubegrænset data, som du normalt har med en almindelig fastnet bredbåndsforbindelse. Helt konkret er data en betegnelse for, hvor meget du kan hente og sende via internettet. Som oftest kan du købe datapakker som svinger mellem 1-100 GB. Prisen på dit abonnement vil stige i takt med, at du vælger flere GB til dit internet. Der er altså mange ting, du skal tage stilling til, når du vælger bredbånd. Det er derfor en god idé at kende dine behov, inden du vælger. Dermed kan du lade dine behov for internet og internethastighed afgøre, hvilken type du skal vælge, og om det skal være mobil eller fastnet.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?