20. april 2021
Sn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Er din pony eller hest dækket til under vejrforholdene?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Er din pony eller hest dækket til under vejrforholdene?

Dette indhold er sponsoreret.

Skulle du ikke have bemærket det, lever vi i et land, hvor vejrforholdene kan ændres meget drastisk. Det er langt fra alle lande, der kan prale af at have temperaturer på +25 og -5 grader. Det er en spændvidde på hele 30 grader. Det har en kolossal betydning for os mennesker, som bor med det omskiftelige vejr, for vores planteliv og selvfølgelig for dyrene. Din hest eller pony kan f.eks. ikke med garanti være i stand til at klare vinteren uden et dækken. Omvendt kan sommeren også blive for meget for det store, varme og langhårede dyr.

Den bidende kulde i stalden

Det kommer ikke bag på mange, at også heste kan fryse, og at ikke alle stalde er lige varme. Derfor vil det naturligvis være nødvendigt med dækkener til din hest, så den holder på varmen. En stor del heste vil have behov for et godt og solidt dækken, men det er faktisk ikke alle. Den beslutning skal selvfølgelig ikke træffes på baggrund af, hvordan hesten ser ud med dækken på. Den skal træffes ud fra, om det er nødvendigt for hestens trivsel. Kan den klare sig uden, kan det faktisk være en ulempe for hestens trivsel at dække hesten til.

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt din hest skal dækkes til eller ej, skal du altid kontakte en kyndig. Det kunne være en dyrlæge eller en erfaren hestepasser. Skal du have nogle praj mod den rette beslutning, så kan du altid bruge din sunde fornuft. Er hesten eller ponyen fra et varmere eller koldere sted på jordkloden, skal det selvfølgelig tilpasses. Hvis hesten eller ponyen får en vinterpels, der kan holde den varm selv, så er et dækken formentlig ikke nødvendigt. Det kan dog stadig være nødvendigt, hvorfor du altid skal dobbelttjekke.

Dækken skal bruges hele året rundt

At dække hesten til på andre tidspunkter af året er faktisk heller ikke bare mode. Igen er det hestens trivsel, der er i højsædet. Her er det hesteracen, der kan have svært ved tilpasse sig et klima, dens forfædre ikke var vant til. I sommerheden kan det f.eks. være nødvendigt med et nedkølende dækken, så hesten kan og vil ride i solens hede. I foråret og specielt efteråret med de mange regnvejrsdage kan det samme gøre sig gældende. Her skal hesten altså dækkes mod regnen.

Da der ikke findes bestemte regler for, hvordan du skal vælge eller bruge dækkener, er det op til din sunde fornuft. Læg mærke til hesten: Trives den, eller er der store irritationer m.m.? I så fald må du selvfølgelig skifte.

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?