19. april 2021
Sn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En sund livsstil og motion øger produktivitet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En sund livsstil og motion øger produktivitet

Det er nok ikke gået nogens næse forbi, at træning er sundt og det bidrager med mange gode ting. Den sunde livsstil er meget i fokus, og det har den været de sidste mange år. Internettet og de sociale medier er med til, at skabe opmærksomhed på denne livsstil, og der er masser af inspiration at hente online.
Det er dog de færreste der faktisk er klar over, hvorfor træning er godt for en, og hvad det reelt set bidrager med. De fleste af os, er bare helt indforstået med at motion er med til at gøre os sundere sådan helt generelt, hvorfor vi naturligvis forsøger at leve så sundt som muligt, men faktisk uden at vide helt præcist hvorfor, og hvilken effekt det har på ens dagligdag.

Hvis først man har været i begge lejre, så har man måske erfaret hvad træning og sunde madvaner bidrager med i hverdagen. Så hvad gør træning egentlig for ens produktivitet og hverdag? Og hvordan skal man træne og spise for at man kan mærke en forskel? Følg med nedenfor, hvor den sunde livsstil gennemgåes.

Rutiner er altafgørende for produktivteten

Når det kommer til træning og at være proaktiv i hverdagen, så er rutiner utroligt vigtige. Det starter fra når man står op, hvor det gælder om at gøre det som skaber motivationen for resten af dagens små opgaver. Det kunne f.eks. være at rede sengen, hvorved den første lille sejr den dag allerede er indløst.
Man kan egentlig gøre alt til rutiner, hvis det giver mening for ens hverdag – eller måske er det ikke det bedste at opstille rutiner for benyttelse af sexlegetøjet, eller som på svensk; sexleksaker med sin partner, da det tager det romantiske af hele seancen, men ellers kan man benytte rutiner til at planlægge sine små gøremål igennem hele dagen.
 
Kroppens rutiner og aktivitet påvirker proaktiviteten Kroppen reagerer på alt fra hvad du putter i den samt hvor meget søvn den får. Det samme gælder med træning, da det påvirker din søvn og egentlig også hvad du spiser. Har man gode rutiner, hvor man får trænet 4-5 gange i ugen, og sengetiden er stabil, så mærker man hurtigt hvordan ikke bare lysten, men også energiniveauet øges, og man er mere tilbøjelig til at få tingene gjort. Vi kender alle sammen det, når vi skubber en opgave – lad det være huslige såvel som arbejde, fordi vi ikke lige magter. Får man trænet og derved rørt sig, har man det godt med sig selv, og energiniveauet øges – altså tværtimod hvad man måske vil tænke. Når man har det godt, og endorfinerne kører så er man mere tilbøjelig til at vinde resten af dagen.
 
Træn dig til at nå dine mål i livet Det kan virke kliché, men faktisk er træning og en generelt sund livsstil så godt for os, at vi alene ved at træne og spise sundt kan opnå meget mere, end var vi foruden. Træning og en sund livsstil har indflydelse på mange ting i vores liv, og træning er derfor ikke kun for det æstetiske, men et redskab til at overkomme hverdagens udfordringer mere effektivt og leve længere. Du kan træne dig til mange ting. Træn dig til at sove bedre, træn dig til at kunne koncentrere dig længere på arbejde, eller træn dig til en et sundt underliv ved hjælp at et par bækkenbundskugler – ja, som du nok kan se, så er mulighederne store og en sund livsstil med træning er noget vi alle bør bestræbe.

Fra den 21. april må eksempelvis restauranter åbne for servering udenfor og indenfor men med restriktioner. Er reglerne for at gå ud og spise og drikke for indviklede?