26. marts 2019
cat-1046544_1280
Foto: Alexas_Fotos / Pixabay
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Dyreinternater får flere og flere frivillige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dyreinternater får flere og flere frivillige

Dyr er for det meste menneskets bedste ven, men ofte er dette desværre ikke tilfældet. Sidste år måtte Dyrenes Beskyttelse håndtere 3.747 dyreværnssager, hvilket er det højeste antal nogensinde. Disse sager omhandler svigtede, udsultede, mishandlede og vanrøgte dyr, der alle har behov for omgående hjælp. Dyreinternaterne landet over oplever også en stigning af hjemløse dyr – men heldigvis oplever de også en anden stigning.

Flere og flere melder sig som frivillige til at passe katte på dyreinternaterne landet over. Dette gælder selvfølgelig medarbejderne i dyreinternaterne, der ellers måtte afvise katte. I løbet af de sidste fire år er antallet af plejefamilier til katte mere end fordoblet. Der er i dag over 400 plejefamilier, som hjælper katte til at få en bedre skæbne og nye hjem.

Følg et hold killinger og se dem vokse

Som frivillig hos et dyreinternat kan man hjælpe på mange måder. Nogle internater har brug for frivillige til at rengøre de forskellige bure i internatet. Andre internater kan have større behov for hjælp til gåture af hunde eller leg med katte. Det kan også være, at internatet har brug for hjælp til at kaste lys over dyreinternatet for derefter at kunne give flere af dyrene et nyt hjem.

Man kan også melde sig som frivillig plejefamilie for katte. Kattens Værns internater anvender f.eks. private plejefamilier, hvor man passer en kat, der har killinger. Disse killinger er for små til at få et nyt hjem – og det er her, de frivillige kommer ind i billedet. Plejefamilierne vil nemlig have kattene i en plejeperiode, hvor killingerne får lov til at udvikle sig. Dette er en unik måde at hjælpe kattene på, hvor man følger dem på tæt hånd og ser dem udvikle sig.

Får grus, foder og andet tilbehør

De fleste steder, hvor man er frivillig plejefamilie, vil man ikke skulle stå for grus, foder og andet tilbehør. Dette sørger internatet eller Kattens Værn nemlig for. Derudover vil man ofte blive tilknyttet en kontaktperson, som man altid kan ringe til, hvis man har brug for hjælp. Man skal heller ikke bekymre sig om arbejdet i at finde en familie til de små killinger. Dette er ligeledes Kattens Værns opgave – man skal blot koncentrere sig om at passe de små killinger og deres mor.

Man har selvfølgelig altid mulighed for at forkæle de pelsede unger. Her kan man selv købe sjovt legetøj til dem, eller man kan give dem ekstralækker kattemad. Når det kommer til valg af kattemad, bør det tilpasses kattens alder og race. Derudover bør foderet også tilpasses efter, om kattene er neutraliseret, eller om de er inde- eller udekatte. Dette har Danish Agro Shoppen et stort udvalg af, og du kan derfor altid finde god kattemad til husholdningens kat.