6. maj 2021
1410-L1012 - sn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Drømmer du om økonomisk uafhængighed?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Drømmer du om økonomisk uafhængighed?

Økonomisk uafhængighed er et begreb, der har spredt sig som ild i tørt græs internationalt, men også her i Danmark er det blevet centralt. Her skal vi kigge lidt nærmere på, hvad det rent faktisk går ud på, og undersøge om det kan være indenfor rækkevidde.

Hvad er økonomisk uafhængighed?

Økonomisk uafhængighed er et koncept, der går ud på, at man er gældfri og har sparet nok penge sammen til ikke behøve at arbejde indtil en vis alder. For mange indebærer det også, at man så skal leve af renter og renters rente af investeringer, man gør tidligt, der betaler sig i fremtiden. Derfor er investering en væsentlig del af konceptet, hvis man gerne vil blive økonomisk uafhængig.

Men er det virkelig sådan, at investering er for alle? Det skal vi se på nu.

Kan man lære sig at investere?

Hvis du gerne vil blive økonomisk uafhængig i fremtiden, er det en god ide at lære at investere, og det er faktisk sådan, at dette i princippet er noget, som alle kan lære. Mange tror, at det kræver en stor formue for at komme i gang, men man kan faktisk begynde i det små, og lære taktikker, strategier og principperne omkring investering ved at begynde med forholdsvis lave beløb.

At man nu kan investere online, har gjort det meget nemmere at investere for helt almindelige mennesker. Der findes også et hav af ressourcer tilgængelige, der kan lære dig at investere online, hvis man er villig til at investere den tid, det tager.

Find aktier online

Det er heldigvis blevet nemmere at investere, takket være den digitale revolution vi har gennemgået de seneste år. Du kan finde både store amerikanske aktier og danske aktier online. Det er først og fremmest vigtigt, at du finder en god handelsplatform at handle gennem. Der findes flere forskellige at vælge mellem, og hvilken du skal vælge, afhænger af hvad du gerne vil handle med. Hvis du gerne vil handle med danske aktier, kan du kigge nærmere på en platform som Nordnet, mens hvis du er interesseret i amerikanske aktier som Tesla og Apple, så er det en god ide at se på den platform, der hedder eToro. Husk at sætte dig godt ind i, hvad det koster i gebyrer at bruge de forskellige platforme, så du ikke får nogle ubehagelige overraskelser. Der findes heldigvis et hav af gode ressourcer, der kan hjælpe dig med at blive god til at investere. På MinInvestering, kan man for eksempel finde gode guides og råd til at blive en haj til aktieinvestering med økonomisk uafhængighed som mål.

Husk risikovurdering

Det er vigtigt at huske på, at der altid findes en risiko ved at investere. Det gælder uanset, om det er en investering, der anses for at være helt sikker. Det er en god ide at gøre sig bekendt med den risiko, din investering indebærer, og aldrig investere mere, end det man har råd til at miste.
Det er også en virkelig god ide at holde sig godt opdateret på markedet for det, man investerer i. Det kan man gøre på flere måder. Der findes mange investeringsfora man kan følge med i og få tips til nye investeringer og diskutere udviklingen indenfor en bestemt branche. Det er også smart at følge godt med på nyheder og politiske beslutninger, der kan påvirke din investering. Der er nemlig ingen, der kan spå helt korrekt, hvad fremtiden vil bringe.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?