19. oktober 2021
Hobbydrivhuse
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Drivhuse til haveentusiasten og livsnyderen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Drivhuse til haveentusiasten og livsnyderen

I takt med at årstiderne skifter, er ingen dage ens i et drivhus. Det kan du selv opleve med egne øjne, når du slipper de grønne fingre løs eller bare lader batterierne op til hverdagens trummerum. Kombinationen af begge er naturligvis også muligt, da der nærmest findes uendeligt mange modeller af drivhuse - til stor glæde for enhver haveelsker og livsnyder.

Mulighederne er mange

Som nævnt indledningsvist kan et drivhus købes i alverdens modeller. Skal drivhuset stå op ad væggen eller skal det være fritstående, så er der endnu flere muligheder at vælge imellem. Nogle af de mest gængse parametre, som adskiller modellerne fra hinanden, er naturligvis størrelse og kvalitet.

Er kvadratmeterne små i haven, er det oplagt at kigge efter et drivhus, som ikke fylder meget. I den forbindelse kan et vægdrivhus være en god løsning for dig. Som navnet antyder, står et vægdrivhus op ad en mur. Det betyder, at du med stor fordel kan placere vægdrivhuset i forlængelse af boligens terrasseudgang eller op af garagen.

Har du i stedet en større grund, ligger det lige til højrebenet at kigge nærmere på nogle af de fritstående drivhus modeller. Også her er der noget til enhver smag og pengepung. Med udgangspunkt i kvadratmeter, materialevalg og æstetisk udseende er prisen selvfølgelig også sat derefter.

Vil du gerne have, at drivhuset skal have en fremtrædende placering i din have, kan det være, at drivhuset skal udstråle god, arkitektonisk stil. Løsningen kan i så fald være at vælge et drivhus, som ligger i den dyrere ende af prisskalaen. Det er klart, at du får, hvad du betaler for - så du har du set dig varm på én af de bedste modeller, kan du godt begynde at glæde dig til at finde havehandskerne, cafésættet eller endda loungemøblerne frem.

Hjemmeavl eller afslapning og ro

Ja, mulighederne er mange. Faktisk så mange at de næppe kan tælles på en enkelt hånd. Ét er dog sikkert: som sand haveentusiast vil du med garanti opholde dig i drivhuset, når weekenderne, fridagene og fyraftenerne melder sig.

Særligt sommermånederne igennem er oplagte at bruge udendørs, hvis du eksempelvis elsker at dyrke dit eget hjemmeavl. Hvad siger du til at dyrke dine egne dybrøde tomater, som gror side om side med duftfulde krydderurter? Eller var det noget med solmodne jordbær, hvor smagen af dansk sommer kan gøre alle bløde i knæene?

Et drivhus er ligeledes aldeles brugbar, hvis du bare gerne vil have et lukket, overdækket uderum, hvor du kan geare ned og slappe af i dine favorit havemøbler. Eftersom drivhusene kan købes i føromtalte forskellige størrelser, så er der nogle modeller, som endda kan imødekomme begge scenarier.

Så har du købt én af de største drivhuse, hvor kvaliteten er i top, ja så er der god plads til at placere farverige blomsterkrukker og plantekasser med alt dit hjemmeavl ved siden af dine loungemøbler eller cafésættet. Således kan du med velbehag nyde synet til hjemmedyrkede grøntsager, mens du forkæler smagsløgene i havemøblementet.

Rejser du til udlandet i år?