26. januar 2020
Sn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Disse muligheder har du for at holde dig i god form

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Disse muligheder har du for at holde dig i god form

At holde sig i god form er af stor betydning for rigtig mange mennesker. Der er også rigtig mange grunde til at holde sig i god form. Generelt vil man opnå større fysisk og psykisk overskud, hvis man er i god form. Dette vil mindske risikoen for en lang række livsstilssygdomme og kan også mindske risikoen for psykisk ustabilitet. Der er altså rigtig mange grunde til at holde sig i god form igennem livet. Hvilke muligheder, som du har, kan du læse mere om nedenfor.

Træn ofte

For at holde sig i god form, er det selvfølgelig essentielt at træne ofte. Der er dog mange forskellige variationer af træning og hvilken, som er mest optimal for dig, afhænger af hvad dine mål med din træning er. Ønsker du at være i god form generelt, så bør du især have fokus på motionstræning.

Motionstræning har mange afskygninger og dækker over langt mere end at dyrke motion i et fitnesscenter. At dyrke motion kan også være at svømme nogle gange om ugen, eller at have en aktiv sportsgren såsom badminton, fodbold, håndbold eller noget helt fjerde. Det vil dog altid være en god ide at supplere motionstræning med styrketræning i højere eller mindre grad. Styrketræning vil være med til at stabilisere din krop og forbedre din fysiske form. Her bør du også gøre dig klart, hvad du gerne vil opnå med styrketræningen.

Spis sundt

At holde sig i god form kan ikke lade sig gøre ved udelukkende at fokusere på motionstræning, styrketræning eller en kombination af begge. Ens træning bør kombineres med en sund daglig kost, som går i tråd med dit ønske om at holde dig i god form. Det at spise sundt betyder ikke, at man aldrig må spise usunde madvarer såsom slik, kage, hvidt mel og almindelig pasta eller spaghetti.

Ønsker man at gøre det at holde sig i god form til en livsstil, så er det vigtigt, at man får inkorporeret sunde madvaner, som passer ind i ens hverdag. En god rettesnor er at sørge for, at man dagligt spiser grønt og så vidt som muligt forsøger at vælge fuldkornsprodukter.

Supplerende løsninger

Ønsker man at få det maksimale ud af ens træning og ens sunde madvaner, så kan det være en ide at supplere med proteiner andre steder fra. Du kan for eksempel prøve den bedste proteinpulver fra Bodylab for at få mest muligt ud af styrketræning. Dog vil det også altid være en god ide blot at tage vitaminpiller dagligt for at sikre, at man får alle de næringsstoffer, som man har brug for. Husk dog på, at ingen af delene kan erstatte træning eller sund mad, men bør indtages i kombination med disse.