25. juni 2021
Billede1
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Din urin fortæller mere, end du tror

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Din urin fortæller mere, end du tror

Denne artikel indeholder annonceret indhold.

Urin er ofte noget, vi helst ikke vil tale om eller kigge nærmere på. Det er noget, som vi udskiller fra kroppen, når vi er alene, og som vi ellers ikke går rundt og analyserer nærmere på. Men det kan faktisk godt betale sig, at bruge lidt energi på se på din urin og eventuelt tale om den. Din urin fortæller nemlig meget mere, end du går og tror.

Læs med her og bliv klogere på, hvad din urin kan fortælle dig om din krop og dens sundhed.

Din urin kan fortælle dig, om du drikker nok væske

Du kan selvfølgelig godt mærke, om du har drukket for meget, hvis du pludselig skal tisse mere, end du plejer. Men din urin kan også være afslørende på andre måder. Faktisk kan du se på urinens farve, om du har drukket nok væske i løbet af dagen. Hvis din urin er mørk og en meget gullig farve, så er det ofte et tegn på, at du ikke har drukket nok væske.

Hvis du begynder at holde øje med din urin, og du ser en ændring fra, hvordan den normalt er, så kan det være et tegn på andet end bare væskemangel. Urinen kan nemlig også afsløre sygdomme.

Din urin kan afslører sygdomme

Hvis du oplever, at din urin ændrer sig kraftigt, eller hvis du ligefrem oplever, at der kommer blod med ud, når du tisser, så kan det være tegn på sygdom. I sådanne tilfælde kan du tage en urinprøve og få testet, hvad det drejer sig om. Hos Doctors shop kan du købe sterile urinprøvesæt, så du kan samle urinen i en prøve.

Der er intet ulækkert eller skadeligt ved at tisse i en kop, men hvis du har det svært med det, så kan du få urinprøvesæt, hvor du ikke kommer i kontakt med urinen, når du hælder den over i bægeret. Lige meget hvordan du vælge at analyserer din urin, så skal du huske på, at den kan være en stor hjælp for dig.

Din urin kan godt kalde på en læge

Hvis du oplever blod, smerte eller andre voldsomme ændringer i din urin, så bør du kontakte din læge. Det kan sagtens være, at ændringerne skyldes noget, du har spist, men det kan også være, du har fået blærebetændelse eller andre infektioner.

Faktisk kan urinen også sige noget om diabetes og andre sygdomme i kroppen. Derfor er det altid en god ide at tale med din læge om din urin, hvis den ændrer sig, da urinen fortæller mere, end du går og tror.

Afdelinger på sygehuse i hele landet er nu ramt af strejke, fordi to tredjedele af sygeplejerskerne stemte nej til det nye forslag til overenskomst. Forstår du deres løn-utilfredshed?