7. maj 2021
patrick-perkins-3wylDrjxH-E-unsplash
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det skal du vide om ventelister i andelsboligforeninger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det skal du vide om ventelister i andelsboligforeninger

Dette indhold er sponsoreret

Det kan være svært at finde en lejebolig i København, som er til at betale. Derudover skal du også regne med, at der er mange om budet, hvis du er heldig at finde en. Derfor er der mange menneskere, der benytter sig af ventelister til andelsboligforeninger med henblik på at kunne købe en andelsbolig i stedet for. Hvis du er på boligjagt, kan du med fordel også overveje at undersøge dine muligheder for at købe en af de mange andelsboliger i København. Læs med i denne guide, som indeholder alt, du skal vide om ventelister i andelsboligforeninger.

Interne og eksterne ventelister

Mange andelsboligforeninger benytter sig af en venteliste, når en ledig andelsbolig skal sælges. Det kan nemlig bidrage til en hurtig overdragelse af andelsboligerne og samtidig forhindre handler med penge under bordet, da andelshaverne ikke selv kan bestemme, hvem andelsboligen skal sælges til.

Når en andelsbolig sættes til salg, sendes boligen til udbud hos ventelisten, og de interesserede inviteres ud at se boligen. Hvis flere takker ja til boligen, vil vedkommende med den højeste placering på ventelisten tilbydes boligen først. De fleste andelsboligforeninger benytter sig af både interne og eksterne ventelister. Den interne venteliste består af andelsboligforeningens nuværende beboere, som ønsker at flytte i en anden bolig i samme forening, mens den eksterne venteliste består af interesserede købere udefra. Beboerne på den interne venteliste vil typisk komme forrest i køen og få tilbudt boligen før den sendes til udbud hos den eksterne venteliste.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?