14. oktober 2019
Advertorial - sn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Derfor låner vi penge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Derfor låner vi penge

Danskere låner primært penge til bil og bolig, da det er de færreste, som har så mange penge liggende. Selv hvis du havde pengene liggende til at købe en bolig, så ville det sjældent kunne betale sig ikke at låne pengene og i stedet investere dem, da du kan låne penge billigt gennem et realkreditinstitut.

Men de mange forbrugerlån er fortsat populære, så vi vil kigge nærmere på, hvorfor folk vælger at benytte dem, selvom renten ofte er højere end på almindelige lån.

Ikke muligt at låne andre steder

En af de hyppige årsager er, at de ikke må låne penge andre steder. Hvis du ikke kan låne penge i banken eller hos familie, så er der sjældent andre steder at gå hen end forbrugerlån. Om det er en dårlig idé eller ej, kommer altid an på, hvornår du betaler lånet af på.

Hvis din vaskemaskine går i stykker, og du ikke har andre muligheder end at købe en ny med et forbrugslån, så kan man ikke sige, at det er en dårlig idé. Dette må altid være en individuel sag, om man har brug for at låne penge eller ej.

Det er klart, at hvis banken ikke vil låne en penge, og man ikke i forvejen har en kassekredit, så er der ikke andre muligheder.

Mange bruger dem til at låne i kortere periode

Hos Kassekreditten.dk oplever de, at mange låner penge i kortere perioder. Dvs. at de ved, at de kan betale dem af inden for en kort periode, det kan være, at de får løn 14. dage senere.

Hvis de skal til at åbne en kassekredit i banken, vil det ofte tage lang tid, da banken gerne vil se en masse dokumentation, inden de låner penge ud. Hvis man står overfor kun at skulle låne 3.000 kr., kan det virke som en meget uoverskuelig proces og ofte er renten på en kassekredit ikke meget bedre end på mange forbrugslån.

Forbrugslån er dyre, hvis du bruger dem til at låne penge i lang tid, f.eks. et helt år, men hvis du låner i en kortere periode, er det ikke alle lån, som er lige dyre. Nogle af dem får du rentefri kredit i x antal dage.

Det er den slags, som en låne sammenligningsside gør mere transparent, for det er altid værd at vide, hvor du får det bedste lån.

Men det klart, at det er de færreste, som gider gå i banken og skulle aflevere regnskab for at måtte låne 3000 kr. Det er her, at forbrugslån virker mere overskuelige for mange.

Man bør altid selv undersøge, om man har mulighed for at låne penge til en lavere rente et andet sted, men meget tyder på, at disse lån er kommet for at blive, da de er populære blandt danskere.