19. oktober 2020
sn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Derfor kan det være en god idé at tegne abonnement på vejhjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Derfor kan det være en god idé at tegne abonnement på vejhjælp

Det er per definition ikke en god oplevelse at være udsat for en situation, der kræver vejhjælp. Der er dog en række tiltag og ordninger, der kan gøre oplevelsen både lettere og mere gnidningsfri, hvis uheldet skulle være ude. Dette kan du læse meget mere om nedenfor – kun på den måde kan du være tryg og velorienteret omkring din vilkår som bilist, enten privat eller i erhvervsmæssigt øjemed.

Dette indebærer forskellen på at have abonnement på vejhjælp eller ikke

Mange er slet ikke klar over, hvad det vil sige henholdsvis at have et abonnement på vejhjælp kontra ikke at være abonnent. Dette er dog en ærgerlig sammenblanding, hvorfor du af nedenstående opdeling finder en mere præcis definition af, hvad forskellen ofte i praksis kan indebære. Dette vil dog naturligvis variere alt efter netop din situation.

  • Brug for vejhjælp uden abonnement: Naturligvis står du ikke helt uden hjælp, hvis ikke du har tegnet et abonnement, men dine vilkår vil naturligvis afvige fra, hvordan det ellers ville have været. Som hovedregel skal du ved nedbrud eller havari selv punge ud for at modtage vejhjælp i situationen. Her kan du regne med en responstid på omkring en time, imens du ofte allerede ved kontakt vil kende til prisen for enten udbedring af skaden eller bugsering til værksted.
  • Brug for vedhjælp med forudgående abonnement: Her har du i forvejen betalt løbende til at kunne få vejhjælp på stedet eller bugsering til et værksted. Naturligvis vil prisen og vilkårene for at abonnement variere alt efter en lang række af forskellige omstændigheder. Herunder gælder for eksempel typen og alderen på dit køretøj samt hvorvidt abonnementer er til privat brug eller til erhverv og arbejde. Også med abonnement kan du regne med kort responstid.

Den primære fordel ved at tegne abonnement på vejhjælp er således, at du i højere grad undgår uventede og uforudsete udgifter. Udover dette oplever mange at være mere rolige og fattede i situationen, da de ved, hvordan de bedst håndterer det hele og får tilkaldt hjælp til ulykkesstedet.

Overvej din situation og vær beredt på, hvem du skal kontakte

Det er altid en god idé at overveje sin situation, inden den dag hvor uheldet måske er ude. På den måde kan du kende din vilkår samt være forberedt på, hvem du kan ringe til, hvis du på uheldig vis er nødsaget til at måtte tilkalde vejhjælp, enten af den ene eller den anden slags.

Mange har gode erfaringer med at have de nødvendige oplysninger liggende i deres køretøj, for eksempel i form af et telefonnummer, man kan ringe til, hvis behovet for hjælp skulle opstå. Dette kan give en stor grad af ro i sindet, og er med til at sikre, at du kan holde hovedet fattet og koldt, i fald en uheldig situation skulle opstå. Set fra det perspektiv er der meget at vinde ved at være forberedt og kun ubetydelige ting at tabe: Nemlig primært den tid, du inden da har lagt i research.

Kunne du godt tænke dig at arbejde mere hjemmefra?