19. oktober 2021
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Derfor er det så vigtigt at forsikre din lejlighed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Derfor er det så vigtigt at forsikre din lejlighed

Selvom det kan være noget af en mundfuld at prøve at sætte sig ind i forsikringsanliggender, og mange har dårlige erfaringer med at få hjælp fra deres forsikringsselskab, er det af stor vigtighed at have en forsikring, uanset om det gælder en bil, en båd, en kolonihave, et hus eller en lejlighed. Her kan du blive klogere på, hvorfor det er så vigtigt at have en forsikring.

Ikke alle tillægger det stor betydning at være forsikret, og nogle tænker at der jo ikke sker noget. Det gør der for det meste heldigvis heller ikke, men i de få tilfælde, hvor der gør, kan det betyde rigtigt mange penge, penge som du måske ikke har til rådighed. Derfor er forsikringer ikke det sted, man skal spare, undtagen måske lige når det gælder en lønforsikring, hvor det bedre kan betale sig at spare op, så man kan klare sig i et år, hvorefter de fleste vil have fundet et nyt arbejde.

I tilfælde af brand

Brænder din lejlighed og alle dine ting, er du ilde stedt uden en forsikring, så det bør ikke ses som en mulighed at undlade at forsikre sin lejlighed. Alle lande har forsikringsselskaber, hvor man kan forsikre sig selv og sine ejendele. I Polen kan man for eksempel vælge selskabet rankomat, og i Danmark har vi tilsvarende selskaber, der tilbyder forsikringer af alle typer. Hvis du er i tvivl om, hvilket selskab du skal vælge, kan du søge information på internettet, hvor du også kan finde sammenligningsplatforme. Alternativt kan du spørge dig for hos venner eller familiemedlemmer.

Hvis tyvene løber med dine værdier

Det er klart, at man ikke ligefrem skal opbevare meget store værdier som større guldbarrer eller meget kostbare diamanter i sit hjem men derimod i en bankboks, men alligevel kan der være ting i hjemmet, der er penge værd, f.eks. designermøbler eller elektronik. Det er under alle omstændigheder ærgerligt at komme hjem til en gennemrodet lejlighed, hvor alle værdier er væk, men særligt ked af det bliver man, hvis man ingen forsikring havde.

Når noget går i stykker

Det er dog ikke kun i tilfælde af brand og indbrud, det er praktisk at have en forsikring. Også hvis noget i hjemmet går i stykker, kan der være en mulighed for at få penge tilbage fra forsikringen. Kommer du for eksempel til at smadre ruden i skydedøren ud til altanen vil det ofte være muligt at få dækket omkostningerne til en ny rude fra forsikringen. Ligeledes kan du ved et uheld få spildt blæk ud i din lædersofa eller komme til at vælte en dyr, kinesisk vase, disse ting kan blive endog meget dyre at erstatte, så også her kan en forsikring vise sig at være en god investering.

Rejser du til udlandet i år?