28. oktober 2020
boliger
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Der er fortsat god fart på det danske boligmarked - priserne forventes at stige i 2020

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er fortsat god fart på det danske boligmarked - priserne forventes at stige i 2020

De senere år er boligpriserne steget markant i Danmark, især i de store byer, og på landsplan forventes det, at priserne fortsat stiger de kommende år.

For danske boligejere kan 2020 blive et godt år, for boligpriserne forventes fortsat at stige. Man kan altså forvente en højere pris ved salg hus og lejlighed. Det er selvfølgelig knap så gode nyheder for dem, der skal ud og købe bolig for første gang.

Mange boliger skifter ejere

Der er godt gang i boligmarkedet, og sidste år skiftede et rekordhøjt antal boliger ejer – det gælder både huse, lejligheder og sommerhuse. De mange boligsalg skyldes især, at økonomien er i fremgang, og folk derfor har bedre mulighed for at flytte. Selvom der indtil videre i 2020 er blevet sat lidt færre boliger til salg sammenlignet med sidste år, regner ejendomsmæglerne alligevel med, at der også i år vil ses mange boligkøb.

Det er desuden ikke kun negativt, at der er lidt færre boliger på markedet, da det vil få efterspørgslen til at stige. Som resultat af dette vil boligernes liggetid sandsynligvis blive kortere, hvad der i høj grad gavner sælger. Ud over kortere liggetider forventes det også, at boligpriserne fortsat vil stige.

Især provinsen har fremgang

Det er især i provinsen, at der er gang på boligmarkedet. I takt med at priserne i de store byer er steget, vælger flere at flytte ud af byerne for at få flere kvadratmeter for pengene. Nogle flytter blot til nabokommuner med lavere boligpriser, mens andre flytter længere væk. Flugten fra byerne – især København – er en af forklaringerne på, at boligpriserne i provinsen stiger støt.

Det er blandt andet byer som Roskilde, der oplever stor fremgang. Der er gang i boligmarkedet, og der bygges nye ejerlejligheder til tilflytterne. Men selv i provinsen, hvor der er gang i bolighandlen, vil prisstigningerne dog være mindre end i de sidste par år.

Tårnhøje boligpriser i København

Boligpriserne i København er nået et tårnhøjt niveau, og mange har ikke råd til at bo i byen, når de skal flytte. Det gør også, at de forventede prisstigninger ikke vil ses helt så tydeligt i København som i provinsen. Dog forventes boligpriserne heller ikke at falde, så for dem, der vil sælge hus eller lejlighed i København, er der altså stadig mulighed for at få en god pris.

Selvom det er dyrt at flytte til København, er det generelt set gode nyheder, at priserne ikke falder. For når boligpriserne falder i København, går der sjældent lang tid, før det spreder sig til resten af Danmark. Derfor er det godt for resten af landet, at priserne stadig stiger en smule i hovedstadsområdet.

Trods høje priser er København stadig populær

Selvom de høje priser skræmmer nogle væk fra byen, er der stadig mange, som gerne vil købe lejlighed i København. Det er godt for ejendomsmæglerne, da optimisme blandt køberne giver dem godt med arbejde. For potentielle købere – uanset hvor de er på boligjagt henne – kan der være en stor fordel i at finde en lokal ejendomsmægler, da de har et unikt kendskab til det lokale boligmarked. Så hvis du vil finde en bolig i hovedstadsområdet, er det en god idé at finde en mægler fra København. De kan bedst rådgive om fordele og ulemper ved de forskellige bydele, og de kender det nære boligmarked som deres egen bukselomme.

Det er ikke kun ved køb af bolig, at en lokal ejendomsmægler er en fordel, men også ved salg. Når ejendomsmægleren kender området ved de nemlig, hvordan du bedst fremhæver alle de positive aspekter ved området og derved får solgt boligen hurtigere.

Bliver du påvirket af overgangen til vintertid?