6. maj 2021
wiktor-karkocha-WA2uSCbTXkI-unsplash
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De studerendes store udfordring: Boligsøgning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De studerendes store udfordring: Boligsøgning

Dette indhold er sponsoreret

En af ungdommens helt store udfordringer nu til dags er den boligsøgning, der er nødvendig, hvis man gerne vil flytte til en af de store byer i Danmark. Ventelisterne er uendelige lange, priserne er skyhøje, og hvis man leder efter bolig i København eller Aarhus, så kan udsigten på et tag over hovedet have lange udsigter. Men er der nogle tricks, som kan gøre denne proces lidt lettere? Vi har prøvet at samle et par gode fifs til, hvordan man kan gøre det lidt lettere for sig selv.

Der findes mange forskellige former for bolig

Det er svært og dyrt at skaffe en lejlighed helt for sig selv. For at gøre jagten på en bolig lidt nemmere kan det være en god ide at være åben over for flere forskellige former for bolig. Et godt eksempel på en lidt anderledes måde at bo på er kollegie. Her bor man sammen med en masse andre unge, og der er et rigtig fedt fællesskab i de fleste kollegier, hvor man laver mad, spiser og fester sammen med sine rumboer. Hvis man har lyst til at finde et kollegie i København eller Aarhus, så er der masser af internetsider, hvor man nemt kan skrive sig op på venteliste til en plads.

En midlertidig boligsituation

Hvis det er helt umuligt for dig at finde en bolig, inden dit studie starter, så er en mulighed at kigge lidt på AirBNB. AirBNB er en service, hvor man kan leje andres lejligheder i både enkelte dage, men også over længere perioder. Det kan være en god måde at sikre sig et tag over hovedet, hvis ikke man har kunne finde noget permanent inden studiestart. Det positive ved denne løsning er, at de fleste udlejere på AirBNB er fleksible i forhold at diskutere udlejningsperiode og pris, hvilket gør det lidt nemmere at efterkomme de specifikke behov, som du har, samt dit budget.

Vær ude i god tid

For helt at komme udenom denne besværlige proces, så er det en god ide, at skrive sig op til en boligforening. Det er allerbedst, hvis man skriver sig op så tidligt som muligt, gerne lige fra den dag, hvor man bliver 18 år gammel. Tidligere var det en mulighed at skrive sine børn op lige fra fødslen, men dette er ikke længere en mulighed, hvilket gør det lidt mere realistisk, at man rent faktisk kan finde en bolig igennem sin forening.

Planlægger du at holde den kommende sommerferie uden for Danmarks grænser?