31. juli 2021
Sn
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Danskerne er vilde med Ford Kuga hybrid

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Danskerne er vilde med Ford Kuga hybrid

Ford Kuga er også denne sommers favorit blandt de danske bilkøbere. Sidste sommer var Ford Kuga den bedst sælgende bil i Danmark i hele 3 måneder i streg, og efter at have været skubbet af pinden er Kuga for alvor kommet retur til toppen.

I et land som Danmark er toplisten oftest taget af de helt små biler, som Aygo, Corsa og i10, som da også alle er at finde i top-10 for Maj også. Så det er altså ret imponerende at en bil der nok i gennemsnit koster 2,5-3 gange så meget som disse, har indtaget så klar en første plads, og ligeledes ikke har nogen reel konkurrent indenfor samme prisleje.

Interessen for el og hybrid biler fortsætter da også ufortrødent i Danmark, hvilket tildels også skyldes de nye afgifter kombineret med udfasning af diesel og benzin varianter fra producenterne. Men ikke desto mindre er 28% af de danske biler, solgt i Maj måned elektrificerede. Her er der et stort overtag til Plugin hybrid varianterne som alene står for 21% af de solgte biler, og det er næsten blevet mere reglen end undtagelsen at der skal være en form for plugin drivline som mulig, da det giver mulighed for en ganske lav afgift for bilen. Det er også derfor at vi i Danmark udelukkende sælger Ford Kuga som en Plugin hybrid variant.

Det er ikke kun i Maj måned at Kuga har gjort sig bemærket her i 2021, og Ford Kuga er faktisk den bedst sælgende bil i landet i 2021, dog skarpt forfulgt af både Citröen C3 og Peugeot 208. Alle biler har solgt omkring 2.800-2.600 stk. i 2021 indtil videre, og her springer Ford Kuga da klart i øjnene, da det er en forholdsmæssigt dyre bil.

Ford Kuga er en plugin hybrid variant med mulighed for 56 km på ren el, ved hjælp af et 14,4 kWh stort batteri. Dermed er den oplyst til 71,4 km/l og 32 g/km Co2. Bilen gør brug af en 2,5 liters Atkinson motor.

Ford Kuga var ellers en af de varianter som blev negativt ramt i forbindelse med den seneste omlægning af afgifter. For var du blandt en af de heldige som nåede at få din Ford Kuga allerede i 2020 har du givetvis blot betalt 280.000 kr. for en ST-Line som i øjeblikket står til 328.500 kr. Det afholder dog ikke danskerne for fortsat at være vilde med Ford Kuga.

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?