18. april 2019
DSC05929
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Boligkøbere skal være forrest ved hoveddøren

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boligkøbere skal være forrest ved hoveddøren

Boligkøbere skal ikke trille tommelfingre og vente alt for længe, hvis de vil være sikre på at få fingre i drømmeboligen. Det viser en opgørelse over salgstiderne i det østlige Sjælland, som er blevet lavere i løbet af det seneste år.

I landsdelen Østsjælland, som dækker Roskilde Kommune, tager det i gennemsnit 115 dage at sælge et hus. Det er 6 procent lavere end sidste år ved denne tid, hvor det tog 122 dage. Den faldende salgstid skal ifølge indehaver Nicolai Karhof fra danbolig Roskilde-Lejre forklares med den store interesse for at købe bolig.

”Der er mange købere i markedet i øjeblikket, og de er villige til at slå til, når de finder den rigtige bolig. Det har resulteret i flere hurtige handler, og det presser den gennemsnitlige salgstid ned. Det er simpelthen blevet nemmere for sælgerne at komme hurtig at med boligen,” siger Nicolai Karhof.

I sælgers favør

Boligøkonom Lise Nytoft Bergmann fra Nordea Kredit er enig i den udmelding. Boligmarkedet er i bedring, og det ved køberne godt.

”De faldende salgstider indikerer, at magtbalancen mellem købere og sælgere har forrykket sig i sælgernes favør de seneste år. Det ses både af de stigende priser, men også af de faldende salgstider,” siger Lise Nytoft Bergmann og tilføjer:

”Renten er meget lav, og beskæftigelsen stiger. Derfor er det naturligt, at mange danskere synes, at det er et godt tidspunkt at handle bolig på. Vi forventer, at huspriserne vil fortsætte op. Både i den resterende del af 2018 og i 2019.”

Trygge boligejere

Hos danbolig Roskilde-Lejre oplever Nicolai Karhof, at boligejerne er meget opmærksomme på de stigende priser og korte salgstider. Det gælder især de boligejere, der overvejer at sætte til salg eller har deres bolig til salg lige nu.

”Der er mange spørgsmål, når man overvejer at sætte sin bolig til salg. Vi taler meget med boligejerne om, hvad de kan forvente at få for deres bolig, hvor mange købere vi allerede har i vores køberkartotek, og hvordan vi klarer det praktiske papirarbejde,” siger han og fortsætter:

”Vi gennemgår det hele trin for trin, og det gør boligejerne trygge at vide, hvad de kan forvente, og mange bliver positivt overraskede, når vi får talt det hele igennem. Vi tilbyder derfor altid at lave en vurdering og snakke forløbet igennem, uanset om man skal sælge nu og her eller ej,” siger Nicolai Karhof.

Salgstiderne falder

De faldende salgstider er ikke noget nyt fænomen. Det er nogle år siden, at boligmarkedet begyndte at løsne op, og salgstiderne begyndte at falde. Da salgstiderne var højest i Østsjælland i 4. kvartal 2009, tog det 241 dage at sælge et hus, hvilket er 126 dage mere end det seneste år.

Det er ikke kun Østsjælland, der nyder godt at de faldende salgstider. Over hele landet ses den samme tendens. På landsplan tager det 184 dage at sælge et gennemsnitligt hus, og det er et fald på 5 procent siden sidste år.