21. september 2019
pexels-photo
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Antal andelsboliger til salg i frit fald

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Antal andelsboliger til salg i frit fald

Det samlede antal af udbudte andelsbolig var i starten af året nået sit laveste i 10 år, det viser de seneste tal fra Boliga.dk. Antallet af udbudte andelsboliger i hele Danmark lå den 1. februar i år på lige over 850, mens den i 2017 var på 1.180 andelsboliger, det er et fald på cirka 40 %, på et enkelt år.

Størstedelen af andelsboligerne der står til salg befinder sig i Region Midtjylland, med en gennemsnitlig liggetid på 228 dage, altså næsten 7,5 måned. Det går dog langt hurtigere at få solgt sin andelsbolig i hovedstadsområdet, med en gennemsnitlig liggetid på lige over 100 dage.

Dette er dog blot de tal der er trukket igennem Boligsiden.dk og Boliga.dk, dertil befinder sig et stort antal af andelsboligejere, der vælger at sælge boligen uden om ejendomsmægleren, og forsøger sig med det der kaldes selvsalg. Det vil sige, at man vælger at droppe ejendomsmægleren som mellemmand, der typisk modtager salær på ca 1 % - 6 % af andelsboligens salgspris.

Screenshot 2018-02-22 14

Selvsalg og andelsboliger

Igennem de seneste år er selvsalg en tendens der udbreder sig mere og mere på boligmarkedet, og det mærker især ejendomsmæglere, men også advokaterne der beskæftiger sig med andelsboliger. “Den høje efterspørgsel på andelsboliger i især hovedstadsområdet gør det let for boligejerne, at sælge deres andelsbolig, uden nødvendigvis at kontakte en ejendomsmægler først. En nedslagsprocent på under 2 % fortæller også, at sælger ikke er særlig villig til, at gå ned i pris, hvilket er fuldt forståeligt, med den høje efterspørgsel.” Udtaler Boligadvokat Jesper Graff, fra Boligadvokat24.

Den 1. september 2012 nåede antallet af udbudte andelsboliger landet over sit højeste, med næsten 5.950 andelsboliger til salg.

Kilder: Boligsiden.dk, Boliga.dk