20. oktober 2018
Giraffer
gallery icon

Se billedserie

Foto: Knuthenborg Safarikpark
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: ANNONCE: Den vildeste dag for hele familien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ANNONCE: Den vildeste dag for hele familien

En dag i Knuthenborg Safaripark med børn er en vidunderlige oplevelse. Parkens vilde dyr, smukke natur og fantastiske legefaciliteter sikrer succes hos hele familien. Den spritnye rutchebane er sammen med landsdelens bedste burgere det største hit ifølge reportageholdet med én journalist og tre børn på henholdsvis 10, 11 og 12 år.

Med solen højt på himlen og bilen fuld af glade børn er kursen sat mod Knuthenborg Safaripark. På turen er der tid til at tale og stemning for at skråle med yndlingssangene.
På destinationen åbner en helt ny verden sig. Den 500 hektar store park er opdelt i mini-kontinenter med 70 arter af fritgående, vilde dyr.

Få din online-rabat: Køb billetter til Knuthenborg Safaripark her

Det var lensgreve Adam Wilhelm Knuth og hans hustru, forfatteren Helle Stagerup, der oprindeligt fik idéen til at bringe vilde dyr til den enorme have anlagt i engelsk landsskabsstil. Siden har deres søn Christoffer Knuth løftet arven.

TILBUD: Tag på familietur (2v+2b) til Knuthenborg Safaripark med familieværelse på Hotel Søpark inkl. morgenmad og 2-retters menu/buffet. Fra 654 kr. pr. person

Vilde og tamme

En udflugt uden børn havde lagt op til et langstrakt stop ved de enorme puder af rododendron, for blot betaget at betragte. Det samme gælder de gamle engelske flintehuse. Men børnene søger lidt mere drama end dét.

Aber overalt
Drama leverer dyrefodringerne. Her bliver det meget tydeligt, hvorfor alle gæster skal blive i bilerne. Nok ligner pelskuglerne forstørrede kæledyr, men det er de bestemt ikke. Fra Ulvehytten fascinerer parkens fortæller, mens ulvene flænser deres foder.

Se også: Fodringstider for dyrene i Knuthenborg Safaripark

Abebussen er et must at prøve. Den bliver overfaldet af bavianer, så snart turen starter. Bavianer med store rumper og unger på ryggen kravler overalt på bussen for at få fingrene i passagernes snacks.

Bagefter giver en runde i Abeskoven på gåben lov til at komme helt tæt på de ekstremt nuttede lemurer.
De store tigere er så prægtige og perfekte, at der opstår en akut trang til at rulle vinduet ned og røre. Det er naturligvis strengt forbudt, da kæmpekattene er lige så farlige, som de er imponerende.

Ufarlige shetlandsponyer nyder til gengæld at blive nusset, og kameler spærrer os vejen, da de med kongelig attitude krydser den. Det giver tid til at nyde dem. Ligesom vi gør med girafferne, zebraerne, strudsene og mange andre dyr på Savannen.

Burgere og brøl

Vi drager videre til Limpopoland, sultne som ulve. En af årets bedste nyheder i parken er burgere af bløde briocheboller med forskelligt fyld, som vi sætter tænderne i med stor fornøjelse. Stopmætte er det tid til at lege.

Børnene har glædet sig max til Kampala Express, der er Knuthenborgs helt nye rutchebane og næsten lige så høj som en giraf. Den appellerer især til mindre børn end min flok, og efter et par ture indser vi, at køen til vandrutchebanen er kortere.

Her brøler vi os fornøjeligt flere gange igennem et nærmest lodret fald. Plaskvåde når vi lige naturlegepladsens labyrint og et bundt af de spanske, søde Churros, inden vi sætter kursen hjemad.

I bilen er der ro til fordøjelse af en skøn en dag udendørs og uden iPads. Børnene har lært, og de har leget. Først og fremmest har vi haft en vildt dejlig dag sammen. Sovende børn i bilen hele vejen hjem indikerer, at de er fyldt op af oplevelser.

Fakta: Det bedste for børnene

Den nyåbnede familierutsjebane Kampala Express
Nyt madkoncept med landsdelens bedste burgere
Dyrenes fodringer og fortællingerne om dem
Små kontinenter med 1000 dyr fordelt på 70 arter
Danmarks største natur- og vandlegeplads