21. oktober 2019
4 tips
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 4 tips til at få gladere ansatte i din virksomhed

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

4 tips til at få gladere ansatte i din virksomhed

Glade ansatte er mere kreative, innovative og dedikerede mod at skabe gode resultater - specielt sammenlignet med deres negative eller triste kollegaer. Og, der er større chance for, at de bliver hos dig i længere tid.

Lyder det for godt til at være sandt, så skal du vide at en undersøgelse foretaget af Harvard Business Review, siger at et godt arbejdsmiljø har positiv indflydelse på både arbejdsgivere, ansatte og din bundlinje.

Så, som du nok kan høre, er der mange fordele at hente for din virksomhed, hvis du formår at have de gladeste ansatte. Hvis du synes at det lyder spændende, men ikke ved, hvor du skal starte, skal du bare læse med videre her. Jeg har nemlig samlet de 4 bedste tips, til at skabe et godt arbejdsmiljø, hvor alle bliver gladere og mere motiverede til at skabe resultater.

1. Hils på hver dag og sørg for at rose dem så meget som muligt (og fortjent)

Et lille ”godmorgen” og et smil, kan få dig et rigtig langt stykke af vejen mod at få de gladeste medarbejdere. Hvis du møder ind med god energi og et smil på læben, viser du klart og tydeligt, at du er glad for at dine ansatte er i din virksomhed og det motiverer de fleste til at arbejde godt.

Vidste du derudover, at den største grund til at medarbejdere forlader deres job er, hvis de ikke føler sig værdsat? Den slår sågar ”for lav løn” og ”manglende fritid”. Hvis du sørger for at rose dine ansatte, hver gang de laver et godt stykke arbejde, vil du dine ansatte føle sig værdsatte. Det betyder, at de er meget mere motiverede for at gøre et godt stykke arbejde fremover og det kan ses på bundlinjen.

2. Sørg for at arbejdet giver ”mening”

Alle vil gerne føle, at det arbejde de udfører gør en forskel.

For at dine ansatte alle sammen kan føle at der er en mening med deres arbejdsopgaver, skal du sørge for at de fuldt ud forstå din virksomheds mission og formål. For dig betyder det at du skal gå igennem, med alle dine ansatte, hvad hver eneste afdeling laver og arbejder henimod.

Når dine ansatte forstår sammenhængen mellem de forskellige afdelinger og forstår, hvordan virksomheden arbejder henimod et overordnet mål, vil de føle et større tilhørsforhold til din organisation og dermed mere forpligtede til at lave et godt stykke arbejde.

3. Sørg for at dine medarbejdere kan opretholde en god balance mellem arbejde og fritid

Denne balance har fået rigtig meget opmærksomhed de senere år. Ledere og ansatte skal alle sammen føle at du som chef, værdsætter dem som loyale ansatte og som mennesker, der samtidig har et liv udenfor arbejdspladsen, som er ligeså vigtigt som deres arbejde.

Her kan du tænke over, hvad du tænker dine ansatte kunne finde attraktivt at få tilbudt gennem din virksomhed, som kan gøre deres hverdag sjovere og bedre. Hvis du har problemer med at finde på noget, så tænk over, hvad du kunne tænke dig – dine ansatte vil formentlig gerne have de samme ting.

Hvis du mangler inspiration, eller gerne bare vil være mere konkret i dit arbejde mod at blive en bedre leder kan du kontakte en kursusvirksomhedog få den rette undervisning, så du kan blive en bedre leder.

4. Lav ting sammen, som ikke indebærer arbejde

At sidde ved sit skrivebord dag ud og dag ind, kan i længden blive rimelig ensformigt. Så overrask dit team med en dag, hvor i måske tager en lang frokost på deres yndlingsfrokoststed eller find på en sjov aktivitet i kan lave i stedet for arbejde en dag. De tabte arbejdstimer vil lynhurtigt have tjent sig ind igen, da produktiviteten stiger gevaldigt, hvis dine ansatte er glade.

En anden løsning kunne være at afholde en fed firmafest, hvor i alle sammen får lov til at hænge ud sammen, uden at det skal handle om arbejde. Med den rette DJ mixer kan du i hvert fald være sikker på, at dansegulvet er fyldt hele festen igennem.

Med disse PayPal Casinoer i Danmark, kan du også give dine ansatte et superspændende afbræk i deres hverdag, hvis du ikke har tid til at afholde en fest for dem.