10. juli 2020
access-adult-blur-261628
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 4 tips til at få et mobilabonnement, der passer til dine behov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

4 tips til at få et mobilabonnement, der passer til dine behov

Det er en jungle at navigere i produkterne på det danske mobilmarked. Der findes et hav af mobilselskaber, der hævder at have det bedste mobilabonnement til dig. Tilmed er mobilpakkerne gennem de seneste år blevet indsprøjtet med mere indhold - også langt mere end gennemsnittet kan nå at bruge.

Fordi du finder et billigt mobilabonnement, er du ikke garanteret det produkt, der passer bedst til dig. Hvis du streamer en masse, men aldrig taler i telefon, er besparelsen hul, hvis du har en billig mobilpakke uden data. Det betyder, at du skal vide, hvad der gemmer sig i ordet ”billig”, så du ved, om det matcher dit behov. Her får du 4 gode råd, til at vælge det mobilabonnement, der bedst matcher pris og kvalitet.

1. Kend dine behov

Få gider at bekymre sig om deres månedlige mobilforbrug, så længe der ikke dumper uforudsete regninger ind af døren. Det kan dog betale sig – om ikke andet, så for en kort bemærkning – at undersøge om du betaler for mere, end du reelt bruger. Der er nemlig tit penge at spare ved at kende dit forbrugsmønster.

Langt de fleste mobilselskaber har en selvbetjeningsside, hvor du kan følge med i dit forbrug måned for måned. Hvis ikke, så kan du altid kontakte dit mobilselskab og bede dem oplyse de sidste tre måneders forbrug fordelt på tale og data. Det er en god idé at få data fra mere end én måned, da der kan være sæsonforskelle som sommerferie eller en travl julemåned, hvor du har brugt telefonen mere.

2. Sammenlign mobilabonnementer

Når du kender dit behov for data og timer, så er det tid til at sammenligne mobilpakker. Kun ved at lave lidt fodarbejde, får du den nødvendige viden til at finde billig mobiltelefoni, der passer til dit forbrug. Hvis du ikke orker at klikke mellem de forskellige mobilsider, kan du bruge sammenligningssider som telepristjek.dk, mobil.nu eller samlino.dk til at finde det selskab, som tilbyder det billigste mobilabonnement. Sammenligningssiderne anbefaler også mobilabonnementer, som kan hjælpe dig med at finde det bedste produkt.

3. Vælg Testvindende mobilabonnementer

Sammenligningssiderne kan være gode til at skabe et overblik over, hvilke muligheder du har, men de giver ikke altid et komplet overblik over kvaliteten på mobilabonnementerne. Det kan derfor anbefales at kigge efter mobilabonnementer, der er bedst i test. Én af de mest anderkendte tests af mobilabonnementer bliver hvert år foretaget af Forbrugerrådet Tænk. Her har mobilabonnementet dukaTALE vundet de seneste to år. Med dukaTALE får du fri tale, fri sms/mms og 10 GB data du kan bruge i hele EU til 99 kr./md. Du kan læse mere om dukaTALE på duka.dk.

4. Vær OBS på skjulte gebyrer

Har du fundet et billigt mobilabonnement, der opfylder dine behov, kan der stadigvæk gemme sig overraskelser i form af skjulte gebyrer og opstartsomkostninger. Med uforudsete omkostninger kan dit ellers billige mobilabonnement hurtigt stige i pris. Vi anbefaler derfor, at du er opmærksom på, om du bliver pålagt gebyrer ved oprettelse eller betaling af dit mobilabonnement.

Sommerpakken giver 50% rabat på entré til mange oplevelser som f.eks. museer. Benytter du dig af de gode tilbud ?