18. maj 2021
todd-kent-178j8tJrNlc-unsplash
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 3 ting du skal vide og overveje når du køber bolig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

3 ting du skal vide og overveje når du køber bolig

Dette indhold er sponsoreret

Boligmarkedet er mildest talt eksploderet det sidste års tid. Både lejligheder, sommerhuse og andre ejendomme er blevet revet væk i en fart, og det med god grund. En hverdag, hvor corona har været en normalitet, har dette primært været grunden til, at boligjagten og hjemmeprojekter er blevet meget populære. Det skyldes bl.a. at vi i over et år ikke har kunnet rejse og i høj grad heller ikke har kunnet komme fysisk på arbejde. Så begynder ideerne at vokse, og tiden til det samtidig. Hvis du også er én af dem, der skal til at købe en bolig, så får du her et par ting du med fordel skal vide og bør overveje, inden du foretager købet.

Alt det praktiske

Når man skal til at købe en bolig, er der bange praktisk ting forbudet med det. For det første skal du være i kontakt med en ejendomsmægler, der typisk er tilknyttet salget af boligen. Derudover er det også en fordel, hvis du henter hjælp fra en boligadvokat og en bankrådgiver. På den måde sikrer du, at alt det formelle er på plads. Eksempelvis skal der udarbejdes en købsaftale. Andre dokumenter du med sikkerhed kommer til at skabe bekendtskab til er en tilstandsrapport, elinstallationsrapport, ejerskifteforsikring, tinglysning af skøde og lignende.

Overvej tidspunktet

Inden du beslutter dig for at købe en bolig, er det værd at overveje tidspunktet. Både på grund af corona, men også helt generelt. Corona har medført at boligmarkedet er boomet, og derfor kan det være svært at finde den helt perfekte bolig til en nogenlunde fair pris. Hvis det altså godt kan vente et par år, vil det være en god idé at gøre det. På den anden side kan det dog også være en fordel at foretage købet nu, da man ikke ved hvad fremtiden bringer. Det er dog også værd at huske, at man ikke bare skal købe for at købe. I og med at de fleste danskere har haft tiden til at overveje et boligkøb og også gennemføre det, kan det godt være resultatet af forhastede beslutninger. På den anden side er det også en fordel hvis man rent faktisk har tiden til det.

Tænk fremadrettet

Selvom man har tiden lige nu, til at foretage et boligkøb, er det også værd at tænke fremadrettet. Hvis husets eller boligens stand ikke er helt optimal, kan det også kræve renoveringer eller ombygning på længere sigt. Tænk derfor over hvor stort et projekt hus- eller boligkøbet egentlig er. Hvis tiden dog er inde, så handler det bare om at få planlagt det hele grundigt og foretage købet.

Siden oktober sidste år har det været obligatorisk at bruge mundbind i blandt andet det offentlige rum og detailhandlen. Ønsker du, at mundbindet droppes hurtigst muligt?