21. juli 2019
12mif hvalsø teltudlejning bedst
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 25 år med teltudlejning i Hvalsø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

25 år med teltudlejning i Hvalsø

Kirsten og Claus Petersen startede for 25 år siden Hvalsø Teltudlejning. Det ikke lige noget, de bare fandt på, Claus Petersen, der oprindelig er uddannet automekaniker og senere blev lokomotivfører gennem 13 år, havde som barn hjulpet sin far, der satte cirkustelte op.
Og han fortsatte med at hjælpe faderen, samtidig med at han også passede sit arbejde som lokofører.

- Så jeg har faktisk sat telte op, siden jeg var 12 år, fortæller Claus Petersen. I 1994 købte parret selv tre telte, så investerede de i gulve, så kom efterspørgslen på stole og borde og pludselig var udstyret så stort, at de måtte leje en lade hos en bonde til opbevaring.

Nu 25 år efter er deres udlejning vokset sig stor Hvalsø Teltudlejning har alt i udstyr lige fra boder, gulve, ishuse, 90 minigolfbaner, trailere, minitraktorer til at fragte teltene rundt på vanskeligt tilgængelige steder og hoppeborge, der er blevet det helt store hit.

42 ton til Grønland

En af de mere specielle opgaver Hvalsø Teltudlejning har haft var, da forsvaret skulle afholde fest på Thulebasen og forespurgte, om Hvalsø Teltudlejning kunne opsætte 30 telte.
42 ton blev pakket i enheder der ikke måtte overstige tre meter i længden - i alt 3500m2 og sammen med sine medarbejdere var Claus Petersen på Grønland i en uge og deltog selv i festlighederne. Teltene skulle stå i en af de enorme hangarer.

Hvalsø Teltudlejning har også leveret telte til Folkemødet på Bornholm og til Novo, foruden at de er leverandører til hundredevis af private fester og events, møder og selvfølgelig Ledreborg slots livstilsmesse.

Familiefirma

Lige som Claus Petersen i sin tid hjalp sin far, hjælper sønnerne nu deres forældre. Den ene er ansat og den anden er IT-kyndig og træder til, når det behøves.
Desuden er der ansat fire montører hele året, to kan tiltræde, hvis der er store arrangementer, derudover er der tre på kontoret og en i opvasken.

Styr på krav og tilladelser

I dag er der mange tilladelser, der skal overholdes, når man sætter store telte op. Tidligere kunne der være krav om jordbundsprøver og certificeringer.
Trækprøver på pløkkerne, hvis teltet skal fastgøres var bare en af kravene, som i dag er lempet noget.

- Vi gør meget ud af sikkerhed og kvalitet, siger Claus Petersen. Derfor vasker vi selv det udlejet service af. Vi gennemgår delene for brud, vi vasker teltdugene i vores egne store maskiner, vi renser gulvene, og vi sørger for, at kvaliteten er i orden, når tingene bliver leveret.

Hvalsø Teltudlejning er i dag et af de største i branchen og Claus Petersen er selv formand for brancheforeningen Danske festudlejere. Fredag den 15. marts er der lagt op til fest i endnu et stort telt, når de første 25 år skal fejres.