11. august 2020
shopping
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 2019 var endnu et godt år for julehandlen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

2019 var endnu et godt år for julehandlen

De kolde måneder er over landet, og i takt med at temperaturen falder ned mod frysepunktet, gør vi forbrugere klar til en indkøbsfest. Julehandlen 2019 var igen i år en vild en af slagsen, hvor der er blevet købt rigtig meget ind. Allerede inden vi gik ind i dette års forbrugerræs, var der indikationer på, at det ville blive en vild omgang.

Beskæftigelsen er steget det forgangne år, og det er typisk en god indikator, i forhold til om det bliver en fremgang fra året før. Julehandlen er nu gået, og det har igen i år været en vild fornøjelse for både de fysiske butikker samt de mange webshops, hvor vi har købt billige strømper, elektronik og meget andet.

Hvad køber vi danskere ind?

Black Friday er startskuddet for den helt store julehandel, hvor det hele skydes i gang med manér og gode besparelser på et utal af produkter. Men hvad køber vi på den store handelsdag samt de efterfølgende juledage? Der er faktisk stor forskel på mænd og kvinder, som du kan læse om herunder.

Når rabatskiltene bliver sat i forruden i de fysiske butikker, eller bannerreklamerne kommer op forrest på diverse webshops, tegner der sig et tydeligt billede. Vi forbrugere handler utrolig meget tøj og elektronik ind. Det kan være alle former for tøj, men faktisk er det også de helt simple ting såsom sorte strømper eller det bæredygtige valg med bambus strømper, underbukser, men selvfølgelig også anden form for overtøj.

Derudover køber vi meget elektronik ind, da der er rigtig mange penge at spare her, men generelt er det underordnet, om vi køber den nye iPhone eller et par billige strømper – så længe der kan hentes nogle gode procenter. Generelt er det typisk disse to forbrugsgoder, hvor den helt store besparelse er at hente, ligesom det er en oplagt gave, som kan bruges af de fleste.

Dog kan det også tilføjes, at det primært er kvinder, som er på jagt efter billige strømper, kjoler, bukser og lignende, mens mænd i højere grad går efter elektronik, hvilket du kan læse mere om her, hvor vores forbrugsmønstre bliver gennemgået yderligere.

Hvordan er udsigterne for julehandlen i fremtiden?

Julehandlen har haft vokseværk de seneste par år, og det bliver kun vildere og vildere, som det ser ud. Butikkerne har større besparelser hvert eneste år, og hvert eneste år fylder vi forbrugere mere i kurven. Det er kort sagt en dag, som butikkerne ikke kan sige nej til, fordi der simpelthen er for meget at tabe, hvis man ikke deltager i festen.

Fremtiden ser lys ud for julehandlen og Black Friday, og det ligner ikke umiddelbart noget, som kommer til at ændre sig foreløbig. Og selvom vi handler meget online i juleperioden, virker det bestemt også til, at der er plads til de fysiske butikker, som også oplever stor trafik disse dage. Vi forbrugere drager lystigt ud i menneskemyldret, og selvom det kan være en smule presset til tider med lange køer til kassen, er det ikke noget, vi vil være foruden.

Der tegner sig et tydeligt billede, hvor familier tager ud sammen og køber julegaverne ind, og altså gør det hele til en hyggelig tur. Det ved butikkerne godt, og de fleste arbejder også med, at der måske er æbleskiver, gløgg og varm kakao til de besøgende. Det er en presset tid, men alt andet lige vil julehandlen bare fortsætte sin vækst de næste år eller som minimum holde sit niveau.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?