7. august 2020
IMG_8186
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Verdens bedste bøf - sådan gør du!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Verdens bedste bøf - sådan gør du!

Sætter du pris på en god og saftig bøf? Så læs blot videre, for nu skal det blandt andet handle om verdens bedste bøf. Slagter Jakob Jakobsen, der er slagtermester i Meny i Virum guider dig nemlig til, hvordan du får fingrene i verdens bedste bøf, og hvordan du tilbereder den til perfektion.

Du behøver ikke at investere i en flybillet til kødglade lande som Japan, Argentina eller USA for at sætte tænderne i det ypperste oksekød - næh, du kan såmænd blive i Danmark, for kødproducenten JN Meat fra Slagelse er flere år i træk blevet kåret som leverandør af verdens bedste oksekød ved bøf-konkurrencen, `World Steak Challenge” i Irland.

En klasse helt for sig

Kødet kan du købe i MENY i Virum, når du skal bøffe det gastronomiske barometer helt i top. Og her får du en kødoplevelse langt ud det normale, fortæller slagter, Jakob Jakobsen.

“Det er bare en helt anden oplevelse, som enhver bøfelsker skal give sig selv. Du får bare denne her dybe smag af bøf med nuancer af umami - det er næsten helt nøddeagtigt i sin smag, og så er det voldsomt mørt. Det er i en klasse helt for sig.”

Ved “World Steak Challenge” bliver kødet vurderet ud fra udseende, mørhed, saftighed, duft og smag, og her slog det såkaldte Sashi-kvæg - opkaldt efter John Sashi Nielsen, der ejer JN Meat - altså over 200 andre udskæringer. Så det er verdensklasse kød, garanterer Jakob Jakobsen, der er stolt over at stå i spidsen for MENY´s slagter-afdeling, der i øjeblikket undergår en større udbygning.

“Vores kunder er meget kvalitetsbevidste, så derfor har vi også stort fokus på altid at give dem en god oplevelse, når de handler kød eller andre delikatesser hos os. Vi er i gang med at renovere hele afdelingen og bygge om, fordi vi gerne vil lidt væk fra supermarkeds-tilgangen og tilbage til den traditionelle slagterbutik.”

“Her kan du komme og tale med slagteren og få nogle gode råd, mens du fx også bare kan nøjes med at købe to-tre skiver af en rullepølse eller spegepølse, som vi selv laver helt fra bunden med kød fra danske frilandsgrise. Alt sammen kan du købe i delikatessen.”

Sådan steger Jakob Jakobsen den perfekte bøf
De bedste råd til den perfekte bøf er:


Køb altid kød af god kvalitet. Det siger selvfølgelig sig selv, men det er ikke en selvfølge. Sørg for at bøffen helst vejer omkring 250 gram, og at den er godt marmoreret. Ellers er det svært at stege den mør, da det netop er fedtmarmoreringen, der giver den saftige og møre bøf.


Salt bøfferne i god tid. Gerne en halv time inden de skal tilberedes. Det er min erfaring, at en saltning i god tid giver et bedre resultat.


Hvis du steger bøfferne på panden, skal de steges i godt med smør, som får lov at brune af, så det er nøddebrunt. Her ligger der nemlig en god smag.


I øvrigt er det et godt trick at smøre bøfferne med lidt olie inden de steges. Jeg plejer at bruge en god olivenolie.
Gode gamle dyder

Hos MENY i Virum vil de gerne tilbage til at være “ den gammeldags slagter.” Et sted hvor du ikke bare kommer forbi og hiver en pakke hakket oksekød op af kølemontren. Du kan derimod blive guidet i hvilke udskæringer, du skal bruge, og hvordan du opnår det perfekte resultat. For når du fx lige betaler lidt ekstra for at servere verdens bedste bøf, så fortjener den også en god behandling, siger slagter Jakob.

“Der er en verden til forskel på hvilken udskæring du får, og hvordan du skal tilberede de forskellige typer udskæringer. Jeg er stor fan af ribeye, nogle sætter pris på den fedtfattige og supermøre oksemørbrad, mens andre sværger til entrecote. Her vil jeg gerne hjælpe kunden til at få lige præcis det stykke kød, de elsker,” fortæller han.

Så hvis du vil tygge dig gennem verdens bedste bøf, er det bare at smutte forbi MENY i Virum. Og så ellers følge Jakob Jakobsens guide herunder til den perfekte tilberedning, når du virkelig skal forkæle dine smagsløg.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?