2. august 2021
Lasse
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Lægerne har sagt, at det nok bare er noget, jeg er nødt til at lære at leve med, da det er blevet en kronisk lidelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lægerne har sagt, at det nok bare er noget, jeg er nødt til at lære at leve med, da det er blevet en kronisk lidelse

Bakteriefloraen i afføringen kan indikere, hvor modstandsdygtig din tarm er overfor fremmede påvirkninger. Hos nyt dansk firma kan du få analyseret din afføring og optimere tarmens balance.

Lasse Kaltoft er 32 år. I 2013 var han på ferie i Thailand, hvor han blev ramt af diarré. Det har de fleste nok oplevet på en ferie til fx Thailand. Men for Lasse Kaltoft fortsatte det efter endt antibiotikabehandling, og han fik diagnosen: Irritabel tyktarm. I dag - otte år efter hans ferie - er han stadig ikke kureret.

“Det kommer til udtryk ved, at jeg har meget svingende konsistens på afføringen, og det er især om morgenen, at jeg ofte skal på toilettet flere gange. Som det er nu, er det noget jeg må leve med, da lægerne ikke har flere behandlingsmuligheder at prøve af.

Han er blandt andet blevet behandlet med antibiotika og ved at få sat sunde bakteriekulturer i tyktarmen, men det har kun virket i meget begrænset omfang og oftest i korte perioder.

Lasse Kaltoft er 32 år. I 2013 var han på ferie i Thailand, hvor han blev ramt af diarré.

Sådan foregår det
Du modtager et test-kit med posten, som du poder din afføring med. Den sender du så retur til Unseen Bio, som ekspederer den videre til deres laboratorium i EU. Her bliver den analyseret og bliver til en stor mængde data om den helt nøjagtige bakteriesammensætning i din tarm. På den måde bliver din bakterieflora kortlagt, så du kan se, hvad du skal ændre på i din livsstil.
Optimér din krop

Unseen Bio er et nyt firma i Danmark, der efter amerikansk forbillede kan analysere og kortlægge bakterierne i din tarm, og fortælle dig om dig om tilstanden på din tarmsundhed. Mange er nemlig ikke klar over, at tarmen i høj grad kan fortælle, om hvordan din livsstil påvirker dig.

På den måde kan du optimere din krop ved at skrue på nogle helt konkrete knapper.

Lasse Kaltoft har fået analyseret sin bakteriesammensætning to gang i løbet af sidste år og fået en skræddersyet kortlægning af sit tarm-mikrobiom. På den måde kan han finde ud af, om der er muligheder for at forbedre sin tilstand med irritabel tyktarm.

"Det var super interessant for mig at finde ud af, hvilke bestemte tarm-mikrobiomer, der skaber problemerne i min tarmflora. Lige nu kan man ikke gøre så meget ved det, men på sigt, kan det blive rigtig brugbart. I hvert var det også rart at finde ud af, at jeg ikke fejler noget mere voldsomt."

Rask af andre folks afføring, personaliseret kost og probiotika

Der findes en nyere behandlingsmetode, hvor man får lavet en tarmbakterie-transplantation. Her tager man bakterier fra en person og indfører i tarmen på en anden, der måske ikke kan genetablere balancen i sin egen tarm. Unseen Bio kan gennem en analyse af din afføring måle effekten af bakterietransplantationen eller af den probiotika man spiser. Og de har store ambitioner om at blive endnu bedre.

"Teknologien er relativt ny, og den er i rivende udvikling. Vi bliver konstant bedre og mere præcise i at hjælpe hver enkelt kunde til den individuelle data-analyse og personaliserede ernæring så vi i højere grad kan være med til at forbedre sundhedstilstanden hos den enkelte. Det er dog vigtigt at sige, at vi ikke stiller diagnoser" siger Johan B. Hartmann fra Unseen Bio.

Unseen Bio blev stiftet i 2018 og er en health tech startup, der vil forbedre den individuelle sundhed via unik personlig modellering af tarm-mikrobiomet. Du kan selv få testet din tarmsundhed for 995 kroner. Læs mere på www.unseenbio.com

Vil du gerne arbejde mere hjemmefra?