23. oktober 2020
//TT-Film
gallery icon

Se billedserie

Foto: //TT-Film
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bubber viser rundt i Køge. En livlig middelalderby med naturskønne oplevelser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bubber viser rundt i Køge. En livlig middelalderby med naturskønne oplevelser

Køge ligger centralt placeret ved Køge Bugt og er omgivet af pragtfulde skove og dejlige strande. Førstegangsbesøgende overraskes ofte af Køges smukke, velbevarede bymidte fra renæssancen med middelaldercharme og mange hyggekroge. Sammen med områdets historiske herregårdslandskaber byder Køge på mange spændende sommeroplevelser for store og små.

Køge er en smuk middelalderby med et nænsomt restaureret bymiljø og et pragtfuldt torv, der i dag står som et af Danmarks bedst bevarede middelaldertorve.

Byen ligger på Østsjælland og fik købstadsrettigheder tilbage i år 1288 og er en af de bedst bevarede middelalderkøbstæder i Danmark. Handlen har altid været et centralt omdrejningspunkt for livet i Køge, og den måde byen og området har udvikler sig på. Det fornemmes tydeligt, når man besøger Køgeområdet, for her er et dynamisk handelsliv med lækre restauranter og spændende butikker.

Køge har da også ad flere omgange indbragt titlen som ”Danmarks bedste handelsby”, ”Danmarks hyggeligste handelsby” og senest ”Danmarks mest servicemindede handelsby”.

Bylivet i Køge

I Køge kan du besøge byens museer eller slentre en tur for at se de nye bydeles moderne arkitektur og de gamle stræder med de fine, flerfarvede bindingsværkshuse - heriblandt Danmarks ældst daterede bindingsværkshus. Er du til shopping, har du rig mulighed for at ose i de hyggelige butikker og gå på oplevelse i de mange snirklede gårde, som ligger som små hemmelige, historiske oaser rundt om i byen.
Har du børn med, tilbyder byens turistkontor VisitKøge en gratis skattejagt. Her kan du lade børnene føre jer rundt i Køge med et skattekort. Undervejs får børnene opgaver, som de skal løse. Når turen er slut, kan børnene få tjekket svarene hos VisitKøge og få en lille præmie.Oplev Køge med Bubber

Bubber har været i Køge for at besøge alle de mange herlige steder og aktiviteter, man kan opleve på en sommerdag i Køgeområdet. Og som så mange andre førstegangsbesøgende, blev Bubber i den grad positiv overrasket over, hvor hyggelig og livlig byen er, og hvor meget man kan gå på opdagelse i både naturen og bylivet.
Gennem seks små film kan du følge Bubbers besøg rundt i hele Køgeområdet. Her bliver han stillet sjove og udfordrende opgaver, så man virkelig kommer helt tæt på livet i Køge og omegn og alle dens herligheder.
Se Bubber gå på opdagelse her: www.oplevkoege.dk.

Spændende oplevelser i hele Køgeområdet

Lige vest for Køge i Lellinge finder du vikingeborgen Borgring. Her kan du komme helt tæt på Danmarks kulturarv og gå på opdagelse efter vikingernes hemmeligheder. På en af de guidede omvisninger kan du lære en masse om de brutale vikinger og deres mystiske ringborge.

Nyder du at være i naturen, finder du i hele Køgeområdet både strand og skov. I skoven vest for Køge ligger den 22 km lange Køge Å-sti, som munder ud ved Regnemarks Bakker og Dyndet, som er et gammelt moseområde med et rigt plante- og fugleliv.

Vil du ud til vandet, har Køge og omegn op til flere flotte strande. De to største strande ved Køge er Nordstranden og Søndre strand. Nordstranden ligger i forbindelse med Køge Marina, hvor du også kan hoppe i byens havnebad, mens Søndre Strand ligger tæt på byens campingplads. Begge strande byder på friske dukkerter, og hvis vinden er til det, egner de sig også til wind- og kitesurfere.

Springbræt til resten af Sjælland

Springbræt til resten af Sjælland Køge Kommune har en rigtig god infrastruktur og gode togforbindelse til København og resten af Sjælland. Så ønsker du oplevelser uden for Køgeområde, mens du er i Køge, kan du nemt og hurtigt komme frem og tilbage. For eksempel tager det kun 20 minutter med tog til Københavns Hovedbanegård fra Køge Nord Station.Fakta
  • Foruden Køge består Køge Kommune af byerne/landsbyerne: Herfølge, Ll. Skensved, Ølsemagle, Lellinge, Algestrup, Tureby, Borup, Ølby, Gørslev, Bjæverskov, Vemmedrup og Ejby.
  • Kulturelle institutioner: Køge Svømmeland, KØS – Museum for kunst i det offentlige rum, Gallerier, Museer. Desuden ligger der fire biblioteker rundt om i kommunen.
  • Infrastruktur: Køge Bugt Motorvejen: ca. 38 km til Københavns centrum. S-tog fra Køge Station: ca. 40 min til København. Tog fra Køge Nord station: ca. 20 min til København.
  • Færgeforbindelse til Bornholm.
Sov godt

Køge har et godt udvalg af steder, hvor du kan overnatte – lige fra campingpladsen i naturskønne omgivelser til overnatning på hoteller eller privatovernatning centralt beliggende i Køge. Så der er fin mulighed for en god nats søvn, så du kan være frisk til en dag fuld af oplevelser.

Hos VisitKøge kan du få information om Køgeområdets mange oplevelser, hvor de ligger og deres åbningstider. Du kan få kort over området og brochurer, hvor du kan læse mere om de enkelte seværdigheder. Det er også her du får den personlige betjening og hjælp til, at du og din familie får den bedst mulige oplevelse, mens I er her.

Kontaktoplysninger på VisitKøge: Adresse: Vestergade 1, 4600 Køge Telefon: 69 15 61 70

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?