16. maj 2021
Holmegaard Værk
gallery icon

Se billedserie

Holmegaard Værk
Foto: Destination SydkystDanmark
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Kurs mod Holmegaard Værk?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kurs mod Holmegaard Værk?

10 tips til en kultur-miniferie på Sydsjælland, Møn, Lolland og Falster

Holmegaard Værk, Danmarks nye oplevelsescenter for kunsthåndværk og design, har netop slået dørene op. Kulturplatformen Culturepoint.dk giver dig her opskriften på en miniferie i kulturens tegn med udgangspunkt i den nye topattraktion.

Holmegaard Værk er sommerens absolutte ’must-see’ for alle med interesse i kunsthåndværk og design. Den nye attraktion ved Næstved er et oplagt udgangspunkt, hvis I vil sammensætte en miniferie i kulturens tegn i SydkystDanmark og Sydhavsøerne, som dækker Sydsjælland, Møn, Lolland og Falster.

Kulturplatformen Culturepoint.dk anbefaler her 10 oplevelser, der med fordel kan kombineres med jeres besøg på Holmegaard Værk.

Brug listen som inspiration, når I vil sammensætte jeres miniferie. Og husk, at I finder flere spændende attraktioner på www.culturepoint.dk. Her finder I også smukke overnatningssteder i området, som fuldender turen.

God kultur-tur.

10 udvalgte kulturoplevelser, der kan kombineres med et besøg ved Holmegaard Værk
1: Gavlmalerier - Næstved Kunstby:
Afstand til Holmegaard Værk: 10 km
Næstved Kunstby er et projekt i hele Næstved by - mest bemærkelsesværdigt er produktionen af de omtrent 22 gavlmalerier, som kan findes rundt omkring i byen.

2: Gavnø Slot
Afstand til Holmegaard Værk: 17 km
Eventyrslottet Gavnø og den smukke slotspark danner rammen for en oplevelsesrig dag. For de kulturinteresserede skal især fremhæves slottets historiske værelser, malerierne og Gavnø Klosterkirke, hvor man kan opleve det nyrestaurerede kirkeorgel fra 1700-tallet. Besøget kan afrundes med hjemmebrygget slots-øl.

3: Næstved Museum – Helligåndshuset
Afstand til Holmegaard Værk: 10km
Helligåndshuset i Næstved er et af de eneste bevarede helligåndshuse i Danmark. Det fungerede som en blanding af hospital og plejehjem for fattige. I dag rummer bygningen Næstved Museums kulturhistoriske udstillinger med relation til egnens historie.

4. Lollands egen ’Stonehenge’
Afstand til Holmegaard Værk: 113 km
På en mark med udsigt over Smålandshavet, 15 minutters gang fra Kragenæs Havn, finder man Dodekalitten. Ordet ’Dodekalit’ er græsk og betyder tolvsten. Det færdige kunstværk vil bestå af 12 stenfigurer udhugget af granit, 7-9 m. høje, hver vejende 25-45 tons. Figurernes øverste 2 meter er udhuggede som hoveder, der alle vender mod centrum i en cirkel på 40 meter i diameter.

Dodekalitten Foto: VisitLolland-Falster5: Danmarks Borgcenter
Afstand til Holmegaard Værk: 40 km
Gå på opdagelse i Middelalderborgen; Kong Valdemars store kongeborg og i Gåsetårnet. Danmarks Borgcenter er et digitalt oplevelsescenter, og man kan skræddersy sin oplevelse om middelalderens borge, konger og magt på den iPadguide, man får udleveret.

6. Museum Obscurum
Afstand til Holmegaard Værk: 70 km
Museum Obscurum - på grænsen til virkeligheden – trækker den besøgende ind i en verden, der ligger på grænsen til virkeligheden. Fokus er tro og overtro i dag og for 100 år siden. Oplev fe-mumier, et udstoppet næbdyr, rester af varulve og meget mere. Udstillingen genskaber samleren Cornelius S. C. Rödders hjem, som den måske så ud omk. år 1900. Her fremviste han sin fantastiske og fantasifulde samlinger.

7: Skovtårnet ved Camp Adventure
Afstand til Holmegaard Værk: 12 km
Hvis man er på udkig efter en oplevelse, der både kombinér skøn natur og overraskende arkitektur i internationalt format, så er det nye Skovtårn et absolut ’must-see’. Tårnet ligger kun en kort køretur fra Holmegaard Værk i retning mod Rønnede.

8: Geomuseum Faxe
Afstand til Holmegaard Værk: 22 km
Geomuseum Faxe ligger på kanten af Faxe Kalkbrud, som er Danmarks største aktive kalkgrav. Museet ligger som en del af det rekreative område Kalkparken, hvor besøgende kan opleve den fantastiske udsigt ud over kalkbruddet, enten fra en spadseretur langs kanten af bruddet eller fra udsigtsplatformen Prismet.

9: Koldkrigsmuseum Stevnsfortet
Afstand til Holmegaard Værk: 46 km
Her kommer gæsterne helt tæt på Den Kolde Krig. Det tidligere NATO-fort fremstår stadig som et autentisk militæranlæg – både over og under jorden. Kombinér besøget med en vandretur på Trampestien langs UNESCO Verdensarv Stevns Klint og slut af ved Højerup Kirke.

Koldkrigsmuseum Stevnsfort - Foto: Destination SydkystDanmark10: Reventlow-Museet, Pederstrup
Afstand til Holmegaard Værk: 114 km
Skru tiden tilbage til 1700-tallets slutning og kom tæt på Reventlows hverdag og virke under de store landboreformer. Sommeren igennem byder museet indenfor i statsminister C.D.F. Reventlows hjem på herregården Pederstrup. I den enkle hovedbygning på herregården Pederstrup er det muligt at komme helt tæt på Reventlows hverdag i de smukt møblerede stuer og sale. Oplev her hvordan et herskab boede i slutningen af 1700-tallet og hvordan oplysningstidens nye ideer kom til at påvirke hverdagen for høj og lav på herregårdene.

Reventlow Museet Pederstrup - Foto: Ingrid Riis

Udvalgte overnatnings- og spisesteder
Her kan I overnatte i Næstved og Vordingborg:
Hvis I vælger at sætte kursen mod Næstved efter besøget på Holmegaard Værk, kan I fx overnatte på Hotel Kirstine, et hyggeligt og charmerende 4-stjernet hotel i hjertet af Næstved. Omtrent midtvejs mellem Næstved og Vordingborg ligger herregården Øbjerggaard i det naturskønne Sydsjælland, tæt på skov og strand, en uspoleret lille perle, fyldt med atmosfære og historie.

Spis og sov i Faxe og Stevns
Hvis I sætter kursen mod Faxe og Stevns efter besøget på Holmegaard Værk, kan I fx overnatte på Rødvig Kro- og Badehotel, Danmarks Bedste Badehotel 2020. Eller Vemmetofte Præstegaard B&B, der ligger omgivet af smuk skov, og hvor man har udsigt til voldgraven. Middagen kan nydes på Rønnede Kro, der byder på både velsmagende husmandskost og lækker gourmetmad.

Spis og sov på Lolland-Falster
Når I sætter kurs mod oplevelserne på Lolland-Falster, kan I fx overnatte på Fuglsang Herregaard B&B, der er et forhenværende refugium for danske billedkunstnere og komponister. I dag fremstår godset som et intakt herregårdshjem, hvor historiens vingesus mærkes i de fredede bygninger og det smukke landskab. Spis en dejlig middag hos Restaurant Ö, beliggende i Nysted Havn med udsigt til lystbådehavnen og Aalholm slot. Her serveres ny menu hver uge med frisk fisk og fortrinsvis lokale og økologiske råvarer.
Find inspiration til flere kulturoplevelser på www.culturepoint.dk, hvor du også kan finde fordele og tilbud til dit næste besøg på Sydsjælland, Møn, Lolland og Falster.


Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?