16. september 2021
_F8A4415_redigeret_Saint-Gobain
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Efterisolering giver markant lavere varmeregning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Efterisolering giver markant lavere varmeregning

Du kan spare flere penge end du (måske) tror med efterisolering.
Hvis varmeregningen er for høj, er der stor sandsynlighed for, at meget af varmen forsvinder ud gennem taget eller ydermurene. Her kan efterisolering vise sig at give en solid økonomisk gevinst.

En ekstra isolering af loftet kan give en årlig besparelse på varmeregningen på flere tusind kroner, afslører en beregning foretaget med ISOVERs digitale beregningsværktøj. Det er nemt, og tager kun 2 minutter. Anvend beregneren på isover.dk/spareberegner, vælg husets konstruktion, og du er i gang.

Så meget kan du spare

Lad os tage et eksempel: Der ligger 50 mm isolering på dit loft. Bygningsreglementet kræver ved renovering af et eksisterende loft 340-360 mm isolering. Vi øger isoleringsmængden og vælger 500 mm i beregneren. Det er opstarten, der koster, ikke de sidste 100 mm. Herefter vælger du opvarmningsform og -pris samt antal kvadratmeter.

Vi vælger oliefyr, 9 kroner pr. liter og 130 m2. Resultatet kommer øjeblikkeligt: Du kan årligt spare 4.120,46 kroner. Læg dertil, at efterisoleringen også fører til en værdiforøgelse af huset, eftersom du sandsynligvis forbedrer husets energimærke. Det betyder noget, når huset skal sælges. Og ikke mindst: Du får et bedre indeklima og kan nemmere holde en stabil temperatur i huset.

Glasulden pakker sig tæt omkring rørinstallationer

Vær klar til at få del i millionpuljen og gør dit hus klimavenlig

Som boligejer har man næsten ikke råd til at lade være med at efterisolere loftet. Med den netop lancerede tilskudsordning bliver regningen meget mindre og tilbagebetalingstiden reduceres dermed yderlige. Puljen for 2020 er brugt, men vær klar i januar 2021, hvor de næste millioner bliver frigivet. Hvor meget tilskud du kan få til efterisolering af loftet, kan du nemt beregne på www.sparenergi.dk/tilskud .

Hulmursisolering er ikke del af den nye ordning, men du kan fortsat bruge håndværkerfradraget, som reducerer udgiften af arbejdslønnen og dermed tilbagebetalingstiden. Du kan trække op til 12.500 kr. fra i skat for hver person i husstanden, der er over 18 år.

Et godt valg

Der findes forskellige typer løsuld til efterisolering, og et godt valg er ISOVER InsulSafe®. Det er et 100 % rent glasprodukt, som er certificeret med Eurofins Indoor Air Climate Gold. Isoleringsmaterialet indeholder ikke tilsætningsstoffer som brandhæmmere og skimmelmidler.

Glasuld i sig selv er ubrændbart, og vil derfor ikke bidrage til branden, hvis uheldet skulle være ude. Et andet kendetegn ved glasuld er, at det ikke optager fugt og giver grobund for skimmelsvamp. Løsulden er lavet af op til 85 procent genbrugsglas fra flasker og vinduer. Du gør altså også noget godt for miljøet.

En af de håndværkere, som er begejstrede for løsuld af glas, er den Autoriseret ISOVER Indblæser Peter fra Odense. ”Hvor glasuldsproduktet fra ISOVER maksimalt sætter sig med 1 %, har eksempelvis alternative materialer en sætning på 5-15 %, siger han.

”ISOVER InsulSafe går også ”længere på literen”. Vi bruger kun 15 kilo pr. kubikmeter, hvor alternative materialer kan komme op i 30-40 kilo pr. kubikmeter. Derfor er det meget hurtigere at arbejde med InsulSafe,” slår han fast.

Efterisoleret loft som giver energibesparelse og et bedre indeklima.

Eurofins Indoor Air Climate Gold certificeringen dokumenterer, at produktet har et meget lavt emissionsniveau til indeklimaet både under og efter installation og lever op til de strengeste markedskrav om VOC emissioner i Europa.
VOC emissioner (Volatile Organic Compounds) er flygtige organiske forbindelser, som fx afgives fra de materialer, vi omgiver os med eller installerer i vores boliger.

Saint-Gobain Denmark A/S, ISOVER
Østermarksvej 4
6580 Vamdrup

Telefon: 72 17 17 17
Mail: isover@isover.dk
Sådan øger du isoleringsmængden på loftet

Indblæsning er en ofte anvendt metode og sikrer, at isoleringen når ud i alle hjørner og kroge på loftet samt rundt om installationer. At få en Autoriseret ISOVER Indblæser til at udføre opgaven er din sikkerhed for god rådgivning og dokumenteret arbejde. Find din lokale ISOVER indblæser samt mere information om efterisolering af dit loft på www.isover.dk/insulsafe.

Synes du, at kommunen er der for dig?