20. oktober 2021
IMG_8899
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Så meget tid bruger du på at slå græs

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Så meget tid bruger du på at slå græs

Forestil dig en varm sommerdag i motorstøjen fra en græsslåmaskine, sved på panden og et begyndende hold i ryggen. Forestil dig så den samme dag på terrassen med en kold øl og en god bog til lyden af en let summen fra robotplæneklipperen, der er i gang med at ordne din plæne

Forårssolen har meldt sin ankomst, og efter at have været lukket inde i næsten et år på grund af corona-restriktioner, føler man sig næsten som en økologisk ko, der endelig kommer på græs. Apropos græs, så går vi også ind i den sæson, hvor plænen jævnligt skal slås for ikke at stikke helt af.

En uge med græsslåmaskinen

58 procent af danske husejere sætter en dag af om ugen, hvor de bruger et par timer på at slå græs. Og hvis du har en plæne på et par hundrede kvadratmeter, så ved du også, at det er noget, der kan trække tænder ud.

Laver du så regnestykket, så svarer det til, at den gennemsnitlige danske husejer bruger omtrent en hel arbejdsuge i sommerperioden på at slå sin græsplæne.

5 Grunde til at vælge en robotplæneklipper
1. Robotplæneklipperen klipper græsset ofte. Det giver en bedre pleje af plænen, og robotplæneklipperen gøder også græsplænen, mens den kører, så græsset står flot.
2. Robotten kører på el stedet for benzin og er derfor mere bæredygtig.

3. Da robotplæneklipperen selv klipper græsset, slipper du for gener, hvis du fx er pollenallergiker.

4. Den summer kun lidt, så din nabo bliver glad for at undgå støj.

5. Du behøver ikke at være bange for tyveri, for robotplæneklipperen har software, der er tilpasset din have. Så hvis nogen forsøger at stjæle den, vil den udløse en alarm. Desuden har den indbygget gps.
Verdens bedste Fars Dags-gave

Søren og Lene på 55 år har boet i deres hus i Høje Taastrup i 20 år med en græsplæne på 350 kvadratmeter, som Søren altid troligt har holdt nede med en konventionel benzindrevet græsslåmaskine.

For et par år siden foreslog han sin hustru, Lene og deres to drenge, som dengang boede hjemme, om ikke det var en god ide at give ham en robotplæneklipper i Fars Dags-gave. Og han er ikke i tvivl om, at det er en af de bedste beslutninger, han nogensinde har truffet.

“Det er virkelig noget, jeg kan mærke og sætter kæmpe pris på. Det er en fornøjelse at sidde på terrassen og se “Marie” rulle rundt og ordne hele plænen. Jeg rør ikke en finger, for den kører selv ind og ud af sin opladningsstation, og alt kan styres med en app fra min telefon.”

Sniger sig mellem højbede

William Saabye fra Vermeer Danmark A/S har installeret Sørens Husqvarna robotplæneklipper. Han fortæller, hvordan man som kunde ikke behøver at stå for noget som helst.

“Vi kommer ud og installerer sådan en lille “garage,” som den selv kører ind i og bliver ladet op, når batteriet er ved at være fladt. Og så er der en algoritme i maskinen, så den lærer at klippe den præcise græsplæne til perfektion - fx sniger den sig let mellem højbede og kommer ud i de helt fjerne kroge af haven.”

Når sommeren er slut, kommer William så forbi og henter maskinen, som bliver opbevaret vinteren over hos Vermeer indtil næste sæson, hvor han kommer ud og installerer det hele igen.

Find den rigtige robotplæneklipper
Ønsker du selv at lette dit liv med en robotplæneklipper, kan du læse meget mere på vermeer.dk. Vær opmærksom på, at de kommer i forskellige prisklasser, og der er forskelligt udstyr, du kan tilkøbe.
Desuden skal du have en, der passer perfekt til din have. Få rådgivning hos Vermeer Agenavej 22, 2670 Greve. På telefonnummer 44 99 11 88
400 - 500 timer græsslåning

Der er ingen tvivl om, at Søren er ovenud lykkelig for at se “Marie” på græs igen på denne forårsdag. Og så kommer robotten ellers til at køre rundt og ordne græsset hele sommeren, så plænen altid står smuk.

William forklarer i øvrigt, at han kan se på de forskellige husejeres robotplæneklippere, at de i gennemsnit kører 400 - 500 timer på en sæson. Så det bliver til noget græsslåning.

Robotterne er blevet en del af vores tilværelse

Robotterne har sneget sig ind i vores tilværelse og gjort den lettere - lige fra køleskabet til støvsugeren - og robotplæneklipperen er det helt store hit, fortæller William Saabye, der er lagt ned af bestillinger fra folk, der vil have en automatiseret gartner i haven.

“Det er helt vildt. Og jeg forstår det godt, for tænk engang aldrig mere at skulle slå græs. Det er da noget, de fleste drømmer om,” griner han.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?