1. august 2021
IMG_8447
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 7 vigtige vin-trends, du skal kende

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

7 vigtige vin-trends, du skal kende

Uanset om du er vild vinnørd eller bare almindeligt hobby-amatør, så er det altid spændende at følge med i, hvad der sker i vinens verden - den er nemlig i konstant udvikling. Her får du de vigtigste vin-tendenser, der rører sig i verden lige nu af vinekspert, Michael Kok

Michael Kok er indehaver af vinbutikken, Kokkens Vinhus I Glostrup, som han har drevet sammen med sin hustru Lenette Kok gennem de seneste 15 år.

Tilsammen har de mere end 50 års erfaring fra vin-branchen, og deres butik er drevet af deres egen passion for kvalitet og smag.

Derfor kan du også altid smutte forbi Kokkens Vinhus og blive guidet til at finde den perfekte vin til dig - både i forhold til pris og smag.

En verden i konstant forandring

De ved hvad, der er værd at vide om vin, og de gør en dyd ud af at holde sig opdaterede på den internationale vin-scene, som er i konstant udvikling.

Michael Kok beskriver, hvordan efterspørgslen på lyse, lette og aromatiske vine for tiden er eksploderet. Men at de store mørke bulderbasser stadig er populære.

Hele verdens niveau er steget

Generelt kan man sige, at man over hele linjen efterhånden kan finde vine af høj kvalitet fra fra hele verden.

Herunder finder du MIchael Koks bud på internationale vintrends, der virkelige brager igennem for tiden. Så er du opdateret.

7 vigtigste vin-tendenser lige nu

1. Pinot Noir er et hit
Lyse, aromatiske vine med høj syre og friskhed i frugten vinder strækt frem for tiden. Især Pinot Noir buldrer derudad med Bourgogne i spidsen og en stor del af verden lige i hælene.

Alt fra lyse, sarte og lette vine til svulstige og intense frugt-drevne vine på Pinot Noir er ”the talk of the town”.

2. Økologi boomer
Økologiske vine har aldrig været bedre og mere efterspurgte. Man kan kalde det et reelt boom inden for økologiske vine.

Faktum er, at kvalitetsvine bliver produceret renere og renere i takt med, at producenterne får bedre styr på processerne omkring mere miljøvenlige metoder, og kunderne efterspørger det som aldrig før.

Økologi bliver konstant mere trendy i alle henseender, og det gælder også med vin.

3. Naturvine er kommet for at blive
Naturlige vine kommer i forlængelse af økologiske og biodynamiske vine. Det er tanken om helt ”rene” vine, der vinder frem, i takt med at producenterne også her får bedre og bedre styr på denne metode at lave vin på.

Restauranter verden over inkorporerer i højere og højere grad disse vine i vinmenuer matchet med god mad. Det åbner op for en kæmpe efterspørgsel.

4. Orangevin - det bedste fra to verdener
Orangevine er på voldsom fremfærd. Denne kategori, der kombinerer noget fra både den hvide og den røde verden, kan i bedste tilfælde skabe guddommelige vine med stor dybde og intensitet, men stadig med friskhed. Dette gør vinene meget madvenlige, og man kan skabe et himmelsk match.

5. Den nye verden har fundet fodfæste
Den ”nye” vinverden aka oversøisk vin bliver for hver årgang bedre og bedre. Stilarterne alene fra et land som USA gør, at alle uanset præference kan finde den personlige favorit, der sidder lige i skabet.

Hele paletten af typer kan erhverves, og diversiteten er tårnhøj. De ”gamle” dage, hvor det blot gjaldt om at genskabe vine, der smagte fransk, er forbi. Nu har den nye vinverden fundet sine egne styrker og udtryk, og derfor bliver vinene mere og mere populære.

6. Det tunge Italien holder
I det nordlige hjørne af Italien skabes de store Barolo- og Barbaresco-vine på Nebbiolo, og på nuværende tidspunkt er efterspørgslen på disse vine eksploderet - næsten på niveau med Bourgogne. Det skyldes et tårnhøjt niveau, autentiske vine og stor typicitet.

7. Sherry er den bedste madvin
Væk er dagene, hvor det kun var noget sødt sjask, man fik hos bedsteforældrene. Fra de lyse og knas-tørre udgaver over i de mørke og kraftige varianter og sluttende med de utrolig søde varianter, så har sherry noget for enhver smag – og bedre madvine findes der næppe, hvis blot der matches korrekt.

Kokkens Vinhus

Artiklen er sponseret af Kokkens Vinhus, hvor du altid kan komme forbi og blive guidet af vineksperter til at finde den den skræddersyede vin til dig.

Hovedvejen 102
2600 Glostrup
butik@kokkensvinhus.dk
tlf.: 44970230

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?