12. maj 2021
Plant a coin and plant a green tree on an old wood background. Investment Concept
Plant a coin and plant a green tree on an old wood background. Investment Concept
Foto: TONJUNG/tonjung - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Tjen penge på at gå Grønt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tjen penge på at gå Grønt

Nordea i Lyngby og Rudersdal specialiserer sig i at gøre din privatøkonomi grøn. Og så er der oven i købet mange penge at hente på en grønnere omstilling

Er du opmærksom på at minimere dit skærm-forbrug, og har du skåret ned på de røde bøffer? Så er du ikke den eneste, for det viser sig faktisk, at danskere i høj grad forsøger at leve så klimavenligt som muligt ved at skrue på de små knapper i hverdagen. Men tænk hvis du kunne mangedoble dit bidrag til en nedsættelse af CO2 og køre grønt på den helt store klinge.

Go green på bil, bolig og investeringer

I Nordea-afdelingerne i Lyngby og Rudersdal har de et stort fokus på, hvordan de kan rådgive deres kunder til at leve grønnere. For der er en kæmpe efterspørgsel fra bankkunderne på, hvad de kan gøre for en mere klimavenlig tilværelse. Det fortæller Lotte Eiersø Christensen, der er direktør i Nordea, Lyngby.

“Inden for de seneste år er folk blevet ekstra opmærksomme på den grønne omstilling, og vi oplever en stigende interesse fra folk, der søger rådgivning til, hvordan de kan bidrage til en nedsættelse af CO2. Her kan vi virkelig hjælpe hele vejen rundt - både med henblik på bil, bolig og investeringer,” fortæller hun.

Specialiserede rådgivere i grøn omstilling

Du vil nok blive overrasket over, hvor meget du faktisk selv kan omstille din tilværelse i en grønnere retning. Nordea, Lyngby og Rudersdal har derfor specialiserede rådgivere, der kan guide dig og helt konkret tilbyde nogle fordelagtige lån, fortæller Louise Callesen, der er direktør i Nordeas afdeling i Rudersdal.

“Helt konkret tilbyder vi fx nogle yderst fordelagtige lånerenter til bæredygtige renoveringer af dit hus - fx hvis du skifter det gamle oliefyr ud med en mere klimavenlig varmepumpe. Men også på de større ombygninger.”

Gratis boligrådgivning fra Danfoss, Grundfos og Rockwool

Under corona-krisen har mange danskere brugt ekstra mange af døgnets timer derhjemme, og det har fået dem til at indse, at de faktisk gerne vil have have et nyt hjem. Lejligheden er måske blevet for lille, og så vil man flytte i hus. Og her kan man virkelig gøre store tiltag i den grønne omstillings navn.

Bankdirektør, Lotte Eiersø Christensen fortæller, hvordan Nordea har et samarbejde med BetterHome.dk. Det er en sammenslutning af Danfoss, Grundfos og Rockwool, der rådgiver og hjælper med klimavenlig boligrenovering - helt gratis.

“Folk bliver voldsomt overrasket over, hvor meget det faktisk batter, når man giver huset en grøn makeover. De havde måske bare lige planlagt at skifte vinduer, men fandt ud af, hvordan de kunne gøre huset meget mere bæredygtigt. Her får de rådgivning gennem hele projektet, og vi kan så tilbyde dig lån til boligrenovering på fordelagtige vilkår. I sidste ende kommer de også til at spare store summer på varmeregningen, så det er win win,” siger Lotte Eiersø Christensen.

Rekordlave billån

Louise Callesen forklarer, hvordan de to afdelinger ikke blot fokuserer på enkelte tiltag, men derimod i samarbejde med kunden laver det store helikopterblik.

“Det kan være, at du har en gammel dieselbil, og at du i øjeblikket går og sparer op og afventer at købe en ny. Her kan vi så rådgive til, hvorvidt, det kunne være en god ide, at købe en klimavenlig bil, som vi så kan tilbyde dig et billån på fordelagtige vilkår.”

Hun beskriver yderligere, hvordan bankerne også har sammensat grønne investeringsporteføljer, så du ved, at dine penge bliver investeret i grøn omstilling. Og du behøver ikke engang blot at gøre det for den gode mavefornemmelse, som Louise Callesen siger. For de innovative grønne teknologier er helt på niveau med alle andre investeringer.

Louise Callesen, filialdirektør Rudersdal og Lotte Eiersø, Filialdirektør Lyngby

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?