25. september 2021
Bedstefar_barnebarn
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Voldsomme tal: Så mange danskere lider af nedsat hørelse - er du en af dem?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Voldsomme tal: Så mange danskere lider af nedsat hørelse - er du en af dem?

Nedsat hørelse er nærmest blevet en folkesygdom. Det er folk i alle aldre, der rammes, og det medfører som regel nedsat livskvalitet. Men der er hjælp at hente

Kan du nikke genkende til nogle af de 10 nedenstående punkter, så er du langt fra den eneste. 800.000 danskere lider nemlig af nedsat hørelse. Det svarer til hver sjette dansker, og halvdelen af alle danskere over 75 år har nedsat hørelse.

Typiske symptomerne på nedsat hørelse kan være:

  • Du skruer højt op for TV’et
  • Folk omkring dig mumler
  • Du beder folk gentage, hvad de siger
  • Du får ofte at vide, at du taler for højt
  • Du har svært ved at følge med i samtaler – selv i rolige omgivelser
  • Du læner dig i en bestemt retning, når du taler med andre
  • Det er sværere og sværere at føre en telefonsamtale
  • Du forsøger at mundaflæse
  • Du er mere fraværende og trækker dig måske fra sociale sammenhænge
  • Du føler dig træt, udmattet og frustreret

Ønsker du en høretest, så læs mere her http://www.stougaard-oerelaegen.dk

Ingen grund til tabu

Det kan være forbundet med stort tabu at få konstateret nedsat hørelse, men det er der ingen skam i. Næsten en halv million danskere bruger faktisk høreapparat til dagligt, og det er virkelig noget, der i høj grad kan give dig livskvaliteten tilbage.

Tab af hørelse sker som regel ikke fra den ene dag til den anden. Det er noget, der gradvist bliver værre og værre, og hjernen prøver hele tiden at kompensere for høretabet. Man forsøger ganske enkelt at kamuflere det for de nærmeste, men det er der slet ingen grund til, fortæller øre-næse-hals læge Mads Stougaard:

“Når du har fået tanken, at hørelsen er blevet dårlig, så bør du gøre noget ved det, for det nedsætter virkelig din livskvalitet at få nedsat høreevne - tænk fx bare, hvordan et restaurantbesøg kan blive ødelagt af dårlig akustik.”

Han råder til at få undersøgt hørelsen, hvis du er i tvivl, for at udelukke underliggende sygdom i øre eller hørenerve.

“Snak med en ørelæge og måske en høreklinik,” er hans bedste råd.

Verdens bedste høreapparater i Danmark

Han beskriver, hvordan teknikken i dag er så god, at mange høreapparater giver rigtig god mulighed for at få noget af hørelsen til at virke bedre.

I Danmark findes de tre førende firmaer i verden, der producerer høreapparater og konstant udvikler dem, og de laver en lang række forskellige apparater.

“De allernyeste og mest avancerede, som også er dem, der er enklest at anvende, kan man dog ikke få på en offentlig klinik. Der må man på en privat høreklinik. Det lyder dyrt, men er stadig er til at betale,” garanterer han, og ofte kan man klare sig med mindre - det er dog rart, at have trygheden til at vælge, som han siger. Og ældre modeller kan man få meget billigt.

Mads Stougaard fortæller, at de allermest avancerede producenter af høreapparater findes i Danmark. Den fremmeste forskning findes lige nu i Danmark, så hvis du er nervøs for at have fået nedsat hørelse, har mulighederne for at forbedre din hørelse aldrig været bedre.

Få foretaget en gratis høretest, hvis du er i tvivl om din hørelse

Auditus er en privat høreklinik i Ringsted, som samarbejder med Auditiva, der har hørecentre flere steder i region Sjælland og Region Hovedstaden.

Ønsker du en høretest, så læs mere her http://www.stougaard-oerelaegen.dk

Telefonnummer til høreklinikkerne: 70 131 131

Auditus er nabo til Øre-næse-halslægen, Mads Stougaard på Jernbanevej 4 i Ringsted. Telefonnummer til Ørenæsehalslægen er 5853 2311.

Stemmer du til kommunalvalget i år?