16. oktober 2021
Niels Peter Babalola Andersson, rektor på Odsherreds Gymnasium, og Malene Grandjean, vicedirektør på EUC Nordvestsjælland, har fælles fodslag i visionen om at skaffe en bred vifte af ungdomsuddannelser til Odsherred. Nu er HHX en realitet og 16 elever har allerede tilmeldt sig.
Niels Peter Babalola Andersson, rektor på Odsherreds Gymnasium, og Malene Grandjean, vicedirektør på EUC Nordvestsjælland, har fælles fodslag i visionen om at skaffe en bred vifte af ungdomsuddannelser til Odsherred. Nu er HHX en realitet og 16 elever har allerede tilmeldt sig.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: HHX er nu en realitet i Odsherred

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

HHX er nu en realitet i Odsherred

I to år har Malene Grandjean, vicedirektør i EUC Nordvestsjælland og Niels-Peter Babalola Andersson, rektor på Odsherreds Gymnasium, haft mange samtaler. De har nemlig haft en fælles vision om at tilbyde et bredt udvalg af ungdomsuddannelser i Odsherred. Og nu er det første skib i søen.

16 elever har allerede skrevet sig op til den spritnye uddannelse på Odsherreds Gymnasium: HHX.

Og der er plads til flere, når uddannelsen for første gang i starten af august tænder for den interaktive tavle i de nyindrettede lokaler på Odsherreds Gymnasium i Asnæs.

- Vi er så begejstrede. Vi begyndte at tale om det for et par år siden, og sammen med Slotshaven Gymnasium i Holbæk er det lykkedes at få tilbuddet på plads, så man i Odsherred nu kan tage en HHX på Odsherreds Gymnasium, der i forvejen udbyder STX, HF og GYM10. Det er et stort plus for området og ikke mindst for de unge, der nu har endnu flere lokale muligheder at vælge imellem, når de skal videre efter folkeskolen, siger Malene Grandjean.

Rektor på Odsherreds Gymnasium, Niels-Peter Babalola Andersson er også godt tilfreds.

- Den fælles indsats har givet pote og de nye HHX-elever kan glæde sig til en uddannelse, der kombinerer de økonomiske og erhvervsrettede fag med en række andre fag. En kombination, som ruster dem godt til den virkelighed, de møder efterfølgende, mener han.

-Vi har god kontakt til de lokale virksomheder og et tæt samarbejde. Vi forbereder dem nu på, at der efter sommerferien kommer en flok HHX-elever ud og er klar til at møde det lokale erhvervsliv som en del af deres undervisning, supplerer Malene Grandjean.

Er HHX også noget for dig?

Niels-Peter Babalola Andersson og Malene Grandjean havde begge gættet på 16 elever, når de gjorde sig forhåbninger om antal ansøgere til HHX, og det holdt stik.

- Vi er rigtig glade for at så mange elever allerede har valgt os, og hvis der sidder nogen derude, der skal nå at være med, så kan de sagtens det. Man skal ikke tøve med at kontakte os.
I denne coronatid har mange måske holdt lidt igen og mangler måske de sidste afklaringer, inden de vælger, men man kan roligt kontakte os her på Odsherreds Gymnasium eller EUC Nordvestsjælland for informationer, siger Niels Peter Babalola Andersson.

Både Niels-Peter og Malene fortæller, at de hvert år oplever, at der kommer flere ansøgninger til helt frem til skolestart i august.

På Odsherreds Gymnasiums og på Slotshaven Gymnasiums hjemmeside kan man læse mere om HHX og de andre uddannelser, gymnasierne tilbyder.

Malene Grandjean og Niels Peter Babalola Andersson havde begge gættet på 16 elever, men håber der er er flere der vil tilmelde sig

Fakta om HHX

På Odsherreds Gymnasium udbydes to HHX-studieretninger: Innovation og International Business
På begge retninger er der en rækkes spændende fag, som blandt andet dansk, engelsk, afsætning, international økonomi, historie, virksomhedsøkonomi, matematik, erhvervsjura, samfundsfag og informatik samt et valg mellem fremmedsprogene spansk eller tysk.

HHX er en treårig gymnasial uddannelse lige som STX og HTX. Her er profilen blot Business, hvor fag som afsætning, international økonomi og virksomhedsøkonomi har taget plads i skemaet frem for de naturvidenskabelige fag, som ikke er en del af HHX.

Et samarbejde om udbuddet af HHX

Odsherreds Gymnasium rummer STX, HF og GYM10, og som noget
helt nyt også HHX fra august 2021. Det er Slotshaven Gymnasium i Holbæk, som er en del af EUC Nordvestsjælland, der udbyder HHX på Odsherreds Gymnasium.

Rejser du til udlandet i år?