24. september 2021
Frederik Benjaminsen og Matilde Syndberg har begge valgt den nye uddannelse på Odsherreds Gymnasium, HHX.
Frederik Benjaminsen og Matilde Syndberg har begge valgt den nye uddannelse på Odsherreds Gymnasium, HHX.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frederik og Matilde har valgt HHX

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frederik og Matilde har valgt HHX

Frederik Benjaminsen, Højby eller Matilde Syndberg, Svinninge, begge 16 år, ved ikke helt, om det bliver Innovation eller International Business, de kommer til at vælge som studieretning på HHX, men de er superglade for muligheden for at fortsætte på Odsherreds Gymnasium efter sommerferien, hvor de skifter GYM10 ud med HHX.

Til august starter HHX som en helt ny uddannelse på Odsherreds Gymnasium.
Den har Frederik Benjaminsen og Matilde Syndberg valgt.

- Jeg var meget i tvivl om, hvad jeg skulle vælge, men da jeg hørte om HHX, synes jeg, det lød spændende. Og så passede det mig rigtig godt, at der ikke er fysik eller kemi, smiler Matilde Syndberg.

Lige netop de to fag er hun ikke vild med. Det er hun til gengæld med de andre fag, HHX indeholder.

- Jeg kan godt lide, at det er lidt en anden retning end STX, men det var også rigtig vigtigt for mig, at jeg kender skolen og det studiemiljø, der er her, siger Matilde Syndberg.

Hun bakkes op af Frederik Benjaminsen:

- Vi får nogle helt nye fag, som peger i den retning, jeg gerne vil. Jeg vil gerne være selvstændig og tænker, at fag som økonomi og afsætning bestemt er noget, man får brug for, hvis man vil gå den vej. Jeg tror, HHX åbner mange døre.

Lige hvad Oliver havde brug for

På Slotshaven Gymnasium i Holbæk går Oliver Hansen i 3.c på HHX, og han var ligesom Frederik og Matilde i tvivl om, hvad han skulle vælge efter folkeskolen.

- Jeg overvejede en HF eller en STX, men da jeg var i brobygning på Slotshaven Gymnasium oplevede jeg fagene på HHX som både interessante og sjove. Jeg kunne se muligheden i at kombinere min interesse for økonomi og mennesker, og jeg synes, uddannelsen virkede meget konkret, forklarer Oliver Hansen.

Om få måneder står han med den blå hue i hånden og med en HHX-eksamen med Innovation som studieretning. En retning, som passer til det drive, Oliver Hansen har.

- Jeg føler, jeg har lært rigtig meget, og det har været tæt koblet med praksis og verden uden for skolen. For eksempel det forløb, vi laver i 2.g, hvor vi skal præsentere et projekt eller produkt og fremlægge det for dommere. Lidt som Løvens Hule, siger Oliver Hansen.

Oliver Hansen lavede med to venner et projekt i 2.g, Din Pant, hvor de opstillede spande til den pant, som ofte endte i de almindelige skraldespande på gymnasiet. Pantsalget gik til Kræftens Bekæmpelse, en ordning som indtil nu har givet organisationen omkring 20.000 kroner.

Løvens Hule kender både Matilde og Frederik.

Man kommer typisk til at se Løvens Hule i HHX-fagene afsætning, innovation og virksomhedsøkonomi. Virksomhederne anvendes som cases, og eleverne lærer at analysere dem.

”Programmet er jo et glimrende eksempel på, hvordan HHX er tæt forbundet med det tværfaglige samarbejde, der sker i virkeligheden, hvor profilfag som virksomhedsøkonomi, afsætning og erhvervsjura og valgfagene organisation og marketingskommunikation kombineres med de almendannende fag som dansk, historie, psykologi, filosofi, idræt og billedkunst, siger rektor på Odsherreds Gymnasium, Niels-Peter Babalola Andersson.

En række af de fag, Niels-Peter nævner, er valgfag, som både HHX, STX og HF-elever kan vælge mellem på Odsherreds Gymnasium, men først skal eleverne vælge studieretning. Om det bliver Innovation eller International Business, Matilde og Frederik kommer til at vælge, ved de ikke endnu.

- Der er et introforløb på tre måneder, og det giver mulighed for at finde ud af, hvilken vej, man skal gå, siger Frederik Benjaminsen.

Flere uddannelser skaber dynamik

På Slotshaven Gymnasium i Holbæk har man i mange år været et gymnasium med flere uddannelser, og rektor Katrine Juul peger på, at de forskellige uddannelser spiller godt sammen.

- HHX-eleverne er blandt andet supergode til markedsføring, hvor HTX-elevernes styrke blandt andet ligger i at produktudvikle. Det giver en masse gode snakke, og mikset af elever udvider alles horisont, siger hun.

Katrine Juul er meget glad for, det nu i fællesskab er lykkedes at etablere HHX på Odsherreds Gymnasium.

- Det kommer til at tilføre det eksisterende studiemiljø på gymnasiet ny dynamik, siger Katrine Juul.

Oliver Hansen har et godt råd, til de unge, der er i tvivl om, hvad de skal vælge efter folkeskolen:

- Man skal overveje, hvilken grundviden man vil gå fra gymnasiet med, uanset om man vælger HF, STX, HTX eller HHX. Jeg har på HHX fået sparring fra lærerne i forskellige projekter og startede i 2.g min egen virksomhed, hvor jeg laver reklamefilm og marketing for virksomheder på de sociale medier. Det skal jeg bruge det næste år på, slutter Oliver Hansen.

Stemmer du til kommunalvalget i år?