26. oktober 2021
Kristian Septimius Krogh
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vilje og sammenhold har skabt områdets største erhvervsafdeling!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vilje og sammenhold har skabt områdets største erhvervsafdeling!

Klokken er 6.30 mandag morgen. Det er 1. marts, og de corona-restriktioner, der har holdt Danmark i skak det meste af vinteren, bliver i dag lempet. Køges byliv er klar til igen at blomstre op efter en på alle måder hård vinter. Og det skal da fejres. Så direktør fra Spar Nord Køge Bugt, Jesper Køster har hevet hele ledergruppen og de fleste medarbejdere ud af dynerne for at dele en pakke special-bryggede øl ud til Køges og Solrød Strands detailhandel, der endelig får lov at vende tilbage på arbejde.
"Vi ønsker at vise respekt og forståelse for deres situation som detailhandel. Vi opfatter os selv som selvstændige detailhandlere, men reelt har vi jo aldrig vist det mod, som de her mennesker har. De er sprunget ud som selvstændige og satset det hele. Vi er gået på job og fået vores faste løn, mens de har haft modet og nu været lukket ned i to måneder. Det afkræver respekt og opbakning. Det tror jeg, mange tænker. Vi har overskuddet og kræfterne til at sætte handling bag ordene og sige velkommen tilbage og skåle for de selvstændiges helbred og humør. Jeg kan ikke forestille mig, at man ikke bliver glad for sådan en lille "velkommen- tilbage" gave. Det, synes vi er hyggeligt, og så er vi alle sammen klar til at åbne Danmark op igen."

10.000 KVADRATMETER GRÆS I ØSENDE REGNVEJR

Øllene er naturligvis handlet lokalt hos bryggeriet Braunstein, som har brygget en speciel øl til lejligheden, og det er et meget godt billede på, hvordan Spar Nord gerne vil drive bankvirksomhed og samtidig bidrage til lokalmiljøet. Det var da også Spar Nord, der lagde 10.000 kvadratmeter græs på Køge Torv og skabte Danmarks største Picnic. De rullede selv græsset ud i samarbejde med Leopolds Rullegræs. Og den del de ikke solgte, rullede de sammen igen i øsende regn på deres bare knæ.

Hos Spar Nord er de ikke bange for at lægge energien i at være en aktiv del af bylivet. Det er faktisk en ambition, så derfor ser du også involvering fra Spar Nord i badmintonklubberne i både Solrød og Køge, i Tøserunden og i BCC cykling, i håndboldklubben og på Capelli Sport stadion, når H.B. Køge spiller hjemmekamp både for herrer og damer. Her kan du i øvrigt også støde ind i bankens medarbejdere i mindre formel påklædning med fadøl og dertilhørende grillpølse. Man engagerer sig nemlig både privat og som bank, og Spar Nord tager deres del af ansvaret for, at lokallivet blomstrer.

"Nogle gange føles det næsten som om, jeg er mere cirkusdirektør end bankdirektør, men min filosofi er, at vi skal bidrage, hvor vi kan. Vores produkter ligner de andres, men vores medarbejdere er rekrutteret fra allerøverste hylde, og vi har skabt et helt unikt sammenhold, hvor alle 42 medarbejdere vil gå igennem ild og vand for vores kunder og for hinanden.
Når du så kommer ind på vores hjemmebane som kunde - hvad enten det er i et fysisk eller virtuelt mødelokale - så skal det være topprofessionelt, og det kan jeg stå 100 procent inde for," siger Jesper Køster, der har været bankdirektør siden 2007, da banken åbnede i Køge. Siden dengang er det gået stærkt. Der har været en konstant tilgang af kunder, og det kan mærkes, at især lokale erhvervsdrivende sætter stor pris på en lokalt forankret bank, hvor direktionen ikke sidder i et helt andet land.


Jesper Køster
Direktør,
Spar Nord Køge Bugt

Kim Stenstrøm
Erhvervsdirektør
NÆRHED OG SELVBESTEMMELSE I BANKEN

I Køge Bugt er det direktør Jesper Køster og erhvervsdirektør Kim Stenstrøm, der bestemmer. Ingen organisationsændringer har der været i 13 år. Ingen kunder er sendt mod vest eller nord, og heller ingen rådgivere er sendt modsat vej. Kunderne vælger en rådgiver - de ønsker nemlig den nære relation til rådgiveren og ikke bare til banken. Det er de erhvervskunder, der er med til booste hele Køge Bugt områdes vækst. Dem der tager ansvar og kan spejle sig selv i Spar Nords engagement i det lokale. Her værner de om relationen, og derfor risikerer du IKKE at få skiftet din bankrådgiver, fordi det på direktionsgangen er besluttet, at der skal laves en organisationsændring. Her træffes de lokale beslutninger i banken i Køge og i Solrød Strand – helt modsat de andre store banker i Danmark. Spar Nord tjener pengene lokalt, og med tocifret vækst 13 år i træk. En pæn del af indtjeningen bliver geninvesteret i øget vækst i Køge Bugt. Spar Nord vil nemlig være en aktiv del i at gøre Køge Bugt til et endnu bedre sted at bo og drive virksomhed. Frihedsgraderne og ikke mindst sammenholdet og energien til at sætte handling bag ordene er til stede.
"Vi skal ikke gennem syv forskellige personer for at træffe beslutning om at bakke op om Køge Festuge, Tøserunden, Spar Nord Arena, HB Køges satsning på elitefodbold for kvinder eller Solrød Strand Badminton. Vi bestemmer selv over hver enkelt bankområde. Der er mange, der sætter pris på den nærhed og selvbestemmelse i en bank," siger Jesper Køster.
"Den faste rådgiver er virkelig noget, der batter for mange erhvervskunder” supplerer direktør for erhvervsafdelingen, Kim Stenstrøm. "Det er noget, kunderne ofte nævner, hvis de tidligere har været kunder i en anden større bank - alle synes, det er frygteligt, når man hvert andet år skal skifte bankrådgiver. For os er relationen det vigtigste, så derfor gør vi også meget ud af, at komme ud og besøge vores erhvervskunder på deres hjemmebane, så vi forstår deres forretning. Relationen og kemien er det vigtigste for os," siger Kim Stenstrøm og uddyber:
"I de fleste andre banker er det vanskeligt bare at få et online-møde med din bankrådgiver. Her gør vi omvendt meget ud af den personlige kontakt. Jeg synes, det er den naturligste ting i verden at sige, 'hey vi vil altså meget gerne lige bruge en time eller en hel dag på at sætte os ind i din virksomhed og på at se og forstå dit livsværk."

FODBOLDTALENTET RAKTE IKKE LANGT

Spar Nord har hovedsæde i Nordjylland, men på de 13-14 år, der er gået, siden de åbnede 20 filialer spredt ud over resten af Danmark, er væksten bare gået én vej. Så nu er Spar Nord faktisk større i resten af Danmark end i Nordjylland. I Køge alene har de i gennemsnit fået 80 nye erhvervskunder årligt – 13 år i træk - og det er alt fra produktionsvirksomheder fra Køges industrikvarterer til liberale erhverv i Køge centrum. Og ambitionen er at vokse sig endnu større og blive den største bank i Køge bugt.
"Vi har ambitionerne og energien, og vi har viljen til at vækste yderligere. Jo større vi er, jo mere kan vi også bidrage med og give tilbage til det lokale kulturliv. Vi vil hele tiden flytte overliggeren," siger Jesper Køster, der altid har været en fighter og er villig til at lægge de timer, det kræver.
"Jeg er jo bare en 'selfmade man' vokset op i en arbejderfamilie med respekt for mennesker i alle samfundslag og især for værdien af hårdt arbejde. Som fodboldspiller i Greve og senere i Køge Boldklub fandt jeg hurtigt ud af, at talentet ikke rakte hele vejen, men så kan man altså komme langt på fightervilje og være med til at løfte holdets gejst, sammenhold og engagement. Holdet er ALTID vigtigere end den enkelte spiller. De principper har jeg haft held til at tage med fra sporten og ind i forretningsverdenen. Mange vil være millionærer, men der er ikke mange, der gider at gøre, hvad der skal til. Det anerkender vi både hos vores medarbejdere og hos vores erhvervskunder, og det sætter de pris på,"slutter Jesper Køster.

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?