16. maj 2021
//TT-Film
gallery icon

Se billedserie

Foto: //TT-Film
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Køge skal være et trygt sted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Køge skal være et trygt sted

Trygt og sikkert. Det er ikke uden grund, at Ken Kristensen fra Venstre har fokus på borgernes tryghed og sikkerhed. Mere end 25 år i politiet har sat sine spor – og en stor klarhed over, hvilke tiltag der virker og sikrer trygheden.

”Man kan gøre, hvad man vil. Man skal bare opføre sig ordentligt”. Det var ordene, som Ken er vokset op med, og som hans forældre holdt hårdt på. I dag følger ordene stadig med ham og danner fundamentet for Kens politiske ståsted.

Grundlæggende skal man behandle alle ordentligt og bidrage til, at her er rart og trygt at færdes. Og netop trygheden er en af de vigtigste fokuspunkter for Ken.

I løbet af sine mere end 25 år i politiet har Ken arbejdet med alle samfundsgrupper og samfundslag – også bunden af samfundet. Et hav af løste sager har han på sit CV bl.a. optrevling af bagmændene bag omfattende narkosalg, røverier og håndtering af rocker- og bandekonflikter. Derudover har han også spillet en central rolle i indsatser over for anarkistiske grupper, ligesom han har rejst i højrisiko-områder i jobbets tjeneste og varetaget andre fortrolige, højt profilerede sager (som man ifølge kodekset ikke taler om).

Karrieren står i skærende kontrast til en tryg opvækst og ungdom – først i Slimminge og siden i Bjæverskov og Køge. Og måske netop derfor er retten til tryghed og sikkerhed noget af det allervigtigste for Ken.

Som gruppeformand i Venstre i Køge og medlem af byrådet har Ken og Venstre sat deres aftryk på flere lokale indsatser, og fremadrettet er fokus især på to områder:

Fakta
Ken er far til to, stadig ansat i politiet og har altid boet i Køge kommune. På den politiske front er han gruppeformand for Venstre i Køge og partiets spids- og borgmesterkandidat til dette års kommunalvalg.
Rocker- og bandekonflikter ud af Køge

Jeg ved, hvad der virker. For jeg har set det før. Det handler om at køre en fast, hård linje og gøre livet virkelig ’surt’ for banderne og rockerne. Vi kalder den ’Al Capone-metoden’, fordi vi konstant tjekker dem, ransager deres biler og deres hjem, konfronterer dem med deres økonomi, forbrug mm. De får aldrig et øjebliks ro. Vi har gjort det før, men slap tøjlerne, da det virkede. Problemet er, at så blusser det op igen. Vi skal fortsætte presset og køre en konstant, benhård linje. Derudover skal bandepakkens regler overholdes, så bandemedlemmer, der er dømt, ikke kan vende tilbage til det område, hvor de begik kriminaliteten.

Mere mangfoldige boligområder

Vi har flere udsatte boligområder i Køge, hvor vi har brug for mere mangfoldighed blandt beboere. Det er nemlig vejen væk fra konflikter, kriminalitet, uro og ballade. Allerede nu er man godt i gang med et projekt i Karlemosen, hvor man ind imellem de eksisterende opgange bygger nye opgange med længer ud i de grønne arealer. Her er 90 senior-egnede boliger på vej. At skabe en mere mangfoldig beboerskare og tilbyde både leje- og ejerboliger er nogle af de virkningsfulde greb, vi kan tage, for at skabe tryghed.

Det er en grundlæggende ret at føle sig tryg, hvor man bor og lever.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?