18. september 2021
IMG_0924 kopier
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Idrætten som motor

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Idrætten som motor

Idræt og foreningslivet binder mennesker sammen. Det danner venskaber og skaber netværk. Sport er sundt for alle, både fysisk og mentalt. For Ken Kristensen fra Venstre er fysisk aktivitet godt for den enkelte og god, fornuftig politik. Uanset om det er en gåtur eller hård fysisk udfoldelse.

Mere sport. Mere sundhed. Mere trivsel. Fysisk aktivitet er en af de vigtigste, politiske indsatsområder, fordi det bidrager til at skabe et sundere samfund og mindske belastningen på sygehusvæsenet. Samtidig holder sport og fysisk aktivitet de unge på ’rette vej’, så de styrer uden om kedsomhed, ballade og i værste fald småkriminalitet.

”Sport har altid spillet en kæmpe rolle i mit liv. Det er dejligt at bruge sin krop og at mærke sig selv. Mine to teenagedrenge har fået det ind med modermælken. Jeg vil til enhver tid anbefale børn, unge og ikke mindst deres forældre samt bedsteforældre at prioritere sport og fysisk aktivitet. Det fører mange gode ting med sig”, siger Ken Kristensen, gruppeformand for Venstre og borgmesterkandidat til dette års kommunalvalg.

Udover en lille afstikker til dans har ridning og svømning fyldt en del i barndommen hos Ken Kristensen, men det er især fodbold, håndbold og løb, hvor der er brændt kalorier og timer af. Fodbold om sommeren, håndbold om vinteren – og en masse løb ind imellem.

Der er stadig en hel del løb og cross-fit på programmet. Fem gange om ugen forsøger Ken at lave noget fysisk aktivt. I dag er det dog oftere ’alene-sport’, fordi der med holdsporten ofte følger et fast træningstidspunkt hver uge. Det kan være svært at nå – med en fuldtidsstilling inden for politiet, en aktiv indsats i lokalpolitik og ikke mindst rollen som far for to halvstore knægte.

”Jeg ville ønske, at jeg i højere grad kunne få plads til holdsporten, men den tid må komme igen. Jeg har i dag mange venner og nære relationer fra den holdsport, jeg dyrkede i mine yngre år. Og det et netop min pointe. Man får let skabt sig nære venskaber, som man kan have glæde af i mange år frem. Jeg har fx to herreforeninger, jeg stadig mødes med, som udspringer af henholdsvis fodbolden og håndbolden. Den historie, vi deler sammen, og de dybe bånd, vi har, er så stor en del af mig. Netop det har jeg også forsøgt at give videre til mine drenge”, tilføjer Ken Kristensen.

Fakta:
Ken er far til to, stadig ansat i politiet og har altid boet i Køge kommune. På den politiske front er han gruppeformand for Venstre i Køge og partiets spids- og borgmesterkandidat til dette års kommunalvalg.

Udover at danne fantastiske fællesskaber på tværs af alle skel giver sporten og det sportslige fællesskab også gode, sociale kompetencer, man kan bruge i mange sammenhænge i dit liv.

Derfor er et af Kens politiske indsatsområder netop også sporten og idrætten. At sport- og fritidstilbud er til stede og tilgængeligt. Igennem de seneste år har han været en af de største fortalere for bedre idrætsfaciliteter – fx i form af flere kunstgræsbaner og større halkapacitet.

”Køge er en kommune i vækst – med byggeri af nye boliger og boligområder og ikke mindst mange tilflyttere til kommunen. Det kræver større faciliteter, også til sport og idræt. Der er så mange gevinster ved at prioritere og investere i sporten. For mig giver det en glæde og et overskud, at sporten og den fysiske aktivitet spiller en stor rolle i min hverdag – også selv om jeg ofte har travlt. Sporten giver overskud til mere”, siger Ken Kristensen.

Synes du, at kommunen er der for dig?