20. oktober 2021
Lawn and bushes
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grøn vedligeholdelse giver god mening

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grøn vedligeholdelse giver god mening

Der bruges mange ressourcer på at anlægge grønne udendørsarealer med træer, buske og blomster, men den løbende vedligeholdelse har mange en tendens til at glemme. Det er både spild af gode kræfter og penge.

Mange virksomheder, boligforeninger og kommuner prioriterer i højere og højere grad at etablere grønne arealer. At udendørsarealer bliver smukt beplantet – så det både er fint at kigge på og skønt at opleve, når man bevæger sig i det fri.

Den store joker er dog, at mange ’glemmer’ at prioritere den løbende vedligeholdelse. Det handler f.eks. om at klippe hækkene, slå græsarealerne, beskære træer og buske, passe blomsterbedene, fjerne alt det visne, kultivere jorden og ikke mindst holde det grønne fri for ukrudt.

”Vi oplever ofte, at mange glemmer vedligeholdelsen af de flotte grønne arealer og anlæg. Nogle gange handler det om, at man internt mangler hænder til at håndtere det. Andre gange er man ikke helt bevidst om, at vedligeholdelsen er det, der sikrer, at man har glæde af sine grønne anlæg – år efter år”, siger Peter Dahlgaard, der er stifter og indehaver af anlægsgartnerfirmaet Dahlgaard i Køge.

Vedligeholdelsen er som regel en lille udgift at betale i forhold til selve anlægsudgiften, og ved at prioritere vedligeholdelsen passer man godt på sin grønne investering.

Ud med ukrudtet

Den løbende vedligeholdelse er en af virksomhedens store, faste opgaver for langt de fleste af deres kunder. Et særligt område er håndteringen og bekæmpelsen af ukrudt. Skal man sikre sig, at buske, træer og blomster trives, er det vigtigt at tøjle ukrudtet.

”Ukrudt skal holdes nede, ellers breder det sig helt ukontrollerbart. Det er vigtigt at sætte ind med den rigtige bekæmpelse og håndtering. Vi bekæmper ukrudt og holder det nede uden at bruge kemikalier og andre hurtige løsninger, som ødelægger planterne og er skidt for miljøet. Med vores metode vil beplantningen fremstå flot og have de bedste vækstbetingelser”, siger Peter Dahlgaard.

Bedre jord, bedre vækst

Et andet område indenfor vedligeholdelse handler om jorden og jordbundsforholdene. Når træer, planter og blomster mistrives eller visner, kan det skyldes dårlige jordbundsforhold. Det kan man komme til livs med en jordbundsanalyse, der kan give svar på og forslag til, hvilke jordforbedringer man kan overveje at gennemføre for at afhjælpe problemet.

Grøn og hvid vedligeholdelse

Størstedelen af året ligger der en stor opgave i at varetage vedligeholdelsen af de grønne arealer hos Dahlgaards kunder. Om vinteren gælder det den hvide vedligeholdelse – snerydning og saltning – så alle kan færdes frit og sikkert.

Fakta om Anlægsgartnerfirmaet Dahlgaard

Siden 2008 har anlægsgartnerfirmaet Dahlgaard løst anlægs- og vedligeholdelsesopgaver for kommuner, boligforeninger, grundejerforeninger og virksomheder. I 2020 blev firmaet kåret til Årets Anlægsgartner. Det er stifter og indehaver Peter Dahlgaard, som varetager den daglige drift sammen med et stærkt team af dygtige gartnere og medhjælpere.

Se mere på www.dahlgaardaps.dk

Høgevej 8, 4600 Køge
Tlf. 28 69 19 99
peter@dahhlgaardaps.dk

Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?