12. april 2021
DSC_0340
gallery icon

Se billedserie

facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Gi´køkkenet et bæredygtigt boost: Glem alt om dine gamle viskestykker og forklæder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Gi´køkkenet et bæredygtigt boost: Glem alt om dine gamle viskestykker og forklæder

Engholm Textiles i Allerød designer tekstiler til køkkenet, der får kvalitet, bæredygtighed og pris til at følges ad.

Engholm Textiles har designet en genbrugsserie, der genanvender bomuldsrester til at producere kvalitetstekstiler til brug i køkkenet. Ved at genanvende bomuldsrester undgås produktion af helt nye fibre, og dermed sparres på både vand, energi og kemikalier.

Flere og flere virksomheder har fokus på bæredygtig produktion, og på trods af, at forbrugerne også bliver mere og mere bevidste, er det ikke alle, der er villige til at betale prisen for det. Derfor er det nødvendigt, at virksomheder får kvalitet, bæredygtighed og pris til at følges ad.

Hos Engholm textiles har der længe været et ønske om at gøre sin produktion mere miljøvenlig og kunne tilbyde miljøvenlige produkter til sine kunder. Derfor har virksomheden indgået et samarbejde med fashion og tekstil designer Cecilie Ellerup, og i fællesskab har de bl.a. udviklet Engholm genbrugsserie.

”Vi ønsker at have mere og mere fokus på at skabe produkter, der tager hensyn til miljøet. Vi vil som så mange andre virksomheder gerne nedbringe vores CO2 aftryk” siger Steen Knudsen, adm. Direktør i Engholm textiles og tilføjer; ”vores produkter skal være miljøvenlige, bevare den gode kvalitet, som vi er kendt for, og så skal de prismæssigt være fordelagtige for kunden. Det nytter ikke at skabe produkter, der er miljøvenlige, men som prismæssigt ikke er konkurrencedygtige”.

Produkter produceret af genanvendte bomuldsrester

Engholm genbrugsserie er produceret af genanvendte bomuldsrester fra eksempelvis tøjindustrien. Ved at genbruge rester fra andre produktioner spares på vand, energi og kemikalier, der ellers skulle bruges til at producere nye bomuldsfibre.

”Vi ønskede at skabe en serie, der havde fokus på miljøet samtidig med, at den stilmæssigt passede til vores kvalitetsbevidste kunder. Derfor er vi rigtig stolte af vores genbrugsserie, og tanke om, at vi genanvender bomuld, der allerede er blevet produceret” siger Steen Knudsen.

Genbrugsserien består af viskestykker, grillhandsker og forklæder og fås i syv forskellige farver. Alle produkterne kan købes på Engholm textiles webshop eller hos forhandlere rundt i landet.

Flere 100 tons bomuld smides ud

Reducering af ressourceforbrug er afgørende for en bæredygtig fremtid. Vi mennesker har generelt et kæmpestort ressourceforbrug i alt fra mad til tekstiler og det belaster miljøet hårdt. En stor del af vores forbrug kan begrænses og virksomheder kan kigge på deres produktion for at reducere belastningen på miljøet.

Hvert år bliver der destrueret flere hundrede tons bomuld. Bomuld, der har kostet dyrt i miljøregnskabet at få produceret, og som også sætter et aftryk på miljøet, når det destrueres. Genanvendelse af tekstilrester er med til at skåne miljøet for unødvendige kemikalier, et stort forbrug af vand og energi.

Derfor giver det rigtig god mening at tænke genanvendelse ind i sin produktion, som Engholm Textiles har gjort med deres genbrugsserie. Ved at genanvende bomuldsrester, undgår virksomheden at skulle producere helt nye bomuldsfibre.

Gå efter mærkerne

Ønsker du også at være mere bevidst i dit forbrug, så begynd at kigge efter mærkerne på dit tøj og de øvrige tekstiler du køber. Certificeringer og mærkningsordninger er ordninger, der upartisk undersøger og godkender tekstiler som værende ikke sundhedsskadelige og miljøbelastende. Du kan finde certificering af både emballage og selve produktet.

For Engholm Tekstiles er det ikke kun produkterne, der har været i fokus, emballagen har også haft betydning i deres nye genbrugsserie. Derfor har Engholm textiles også besluttet at stile efter, at al indpakning skal være i genbrugspap.

”Der vil selvfølgelig være en overgangsperiode for brugen af vores emballage. Men det er vores ønske, at vi skal gå i en mere bæredygtig retning og det gælder også for vores emballage” siger Steen Knudsen.

Alle produkterne i genbrugsserien fra Engholm er mærket med et lille recycle mærke med en bomuldsblomst i midten, der symboliserer, at serien er produceret af genanvendt bomuld.

”Med genbrugsserien kan vi både tilbyde vores kunder et kvalitetsprodukt, samt at tage del i den grønne rejse – uden at de skal have flere penge op af lommen. Det er vi stolte af” siger Steen Knudsen

Se alle de flotte produkter fra Engholm genbrugsserie lige her.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?